Καρεμπέ: “Ναι” στα μπουζούκια, “όχι” στους νεοναζί

Καρεμπέ: “Ναι” στα μπουζούκια, “όχι” στους νεοναζί

 

Συνέντευξη σε γαλλική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Κριστιάν Καρεμπέ, στην οποία μίλησε για τις προσεχείς ευρωεκλογές. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

Σε όσα του έδωσε το ποδόσφαιρο: “Είμαι πολύ ευγνώμων στο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός με έφερε πολύ ψηλά. Το ποδόσφαιρο προσφέρει χαρές και ειρήνη. Ευρώπη είναι και όταν βρίσκεσαι 20.000 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι. Δεν είναι η απόσταση που μετράει αλλά το πνεύμα προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη. Το να παίρνει θέση όπως συμβαίνει στην κρίση της Ρωσίας με την Ουκρανία. Βέβαια Ευρώπη είναι οι Βρυξέλλες! Εκεί αποφασίζονται τα πάντα”.

Στο φαινόμενο των νεοναζί: “Με τόσες χώρες σε κρίση θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί αναφορικά με τους εθνικιστές. Αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη και για την Γαλλία. Γιατί όμως φτάσαμε εδώ; Τι κάνουν οι χώρες για να αντιμετωπίσουν αυτά τα πράγματα; Ναι, είναι ενοχλητικό”.

Στην ανεργία: “Η ανεργία είναι πρόβλημα, αποτελεί εμπόδιο για την Ευρώπη. Όλοι μπορούν να εργαστούν, είτε πρόκειται για δεξιούς, είτε για αριστερούς. Θα πρέπει επίσης να εναρμονιστούν οι νόμοι. Για παράδειγμα δεν είναι το ίδιο να ζεις στη Γαλλία σε σχέση με την Σλοβακία”.   

Στο ευρώ: “Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση πριν το ευρώ θεωρώντας πως ζούσαν καλύτερα. Λένε: ‘Γιατί να ψηφίσουμε για τη Ευρώπη από την στιγμή που δεν έχουμε δει καλύτερες μέρες στην καθημερινότητα μας; Είναι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει πως η Ευρώπη έχει να διανύσει αρκετό δρόμο για να τους πείσει».

Στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες: “Το 2004 ήθελαν μία σύγχρονη Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπεσαν σε αυτή την παγίδα κάνοντας λάθη, ζώντας με περισσότερα από όσα είχαν. Τα μέτρα λιτότητας οδήγησαν τη χώρα σε ύφεση. Δεν είναι εύκολα για τη χώρα που έφερε την δημοκρατία στον κόσμο, όμως οι άνθρωποι παλεύουν από κοινού. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τα πάντα”.

Τέλος, ανέφερε ότι λατρεύει την ατμόσφαιρα στα μπουζούκια της Αθήνας, το φλαμένγκο και τις κλακέτες και την ηρεμία στην ώρα τσαγιού των Βρετανών.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ