Και σύλλογοι της Premier League μπλεγμένοι στο σκάνδαλο παιδεραστίας

Επιχείρηση-μαμούθ διεξάγει από χθες η βρετανική αστυνομία μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους που χρονολογούνται από την δεκαετία του 1970. 

Έτσι οι αστυνομικές αρχές έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση. Ανέφεραν ότι έχουν εντοπίσει 83 πιθανούς υπόπτους, ενώ 98 ομάδες είναι πιθανόν να συνδέονται με την υπόθεση μεταξύ των οποίων βρίσκονται και σύλλογοι της Premier League.

«Η υπόθεση καλύπτει όλες τις βαθμίδες του ποδοσφαίρου, από τους κορυφαίους συλλόγους της Premier League μέχρι και ερασιτεχνικούς. Το 98% θυμάτων ήταν άνδρες, ηλικίας μεταξύ επτά και 20 ετών», ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC) ανακοίνωσε ότι δέχθηκε 639 αναφορές μέσω τηλεφωνικής γραμμής που έχει συσταθεί από την Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης του Παιδιών και καταγγέλθηκαν περίπου 350 περιπτώσεις παιδεραστίας.

«Οι καταγγελίες που έχουν γίνει στις αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα θα εξεταστούν γρήγορα», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της αστυνομίας, που διατήρησε την ανωνυμία του.

«Είμαστε επίσης σε στενή συνεργασία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ώστε να εξασφαλίσουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους», συμπλήρωσε.

Από τη δική της πλευρά, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας διεξάγει εσωτερική έρευνα δίνοντας, μάλιστα, την υπόσχεση ότι θα δημοσιοποιήσει πλήρως τα πορίσματά της.  

ΠΗΓΗ: timesdaily.com

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο ο παιδόφιλος προπονητής που σόκαρε την Αγγλία

Σκάνδαλο παιδοφιλίας στην Αγγλία: Και άλλοι ποδοσφαιριστές θύματα του γνωστού προπονητή

Σοκ στο αγγλικό ποδόσφαιρο – Προπονητής βίαζε ανήλικους παίκτες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ