Για πάντα «κόκκινος» ο Γιούργκεν Κλοπ – Παραμένει στη Λίβερπουλ έως το 2026

Για πάντα «κόκκινος». Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με το αγγλικό κλαμπ για ακόμη δύο χρόνια κι ως εκ τούτου θα παραμείνει στο «Άνφιλντ» έως το καλοκαίρι του 2026.

Η ανακοίνωση του συλλόγου ήρθε σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά το 2-0 επί της Βιγιαρεάλ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Το προηγούμενο συμβόλαιο του Γερμανού προπονητή είχε ισχύ έως το 2024. Έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στη «μεταμόρφωση» της ομάδας από τον Οκτώβριο του 2015, όταν είχε αναλάβει τα ηνία, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Champions League και της Premier League.

 

«Υπάρχει μία φρεσκάδα στο σύλλογό μας, η οποία συνεχίζεται κι αυτό μου δίνει περισσότερη ενέργεια» τόνισε ο Κλοπ με δήλωσή του. «Υπάρχουν τόσες πολλές λέξεις που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω το πώς αισθάνομαι μετά από αυτή την εξέλιξη… Ενθουσιασμένος, προνομιούχος, ευλογημένος, εκστασιασμένος και συνεπαρμένος θα ήταν ίσως μερικές από αυτές», πρόσθεσε ο πετυχημένος τεχνικός

 

Και συνέχισε: «Υπάρχουν τόσα πολλά για ν΄ αγαπήσει κανείς σ΄ αυτό το μέρος. Το ήξερα πριν έρθω εδώ, το γνώρισα ακόμα καλύτερα αφού έφτασα και τώρα το ξέρω περισσότερο από ποτέ. Όπως κάθε υγιής σχέση, πρέπει πάντα να είναι αμφίδρομη. Πρέπει να είναι σωστός ο ένας απέναντι στον άλλον. Το συναίσθημα ότι ήμασταν απόλυτα σωστοί ο ένας για τον άλλον είναι αυτό που με έφερε εδώ εξαρχής και αυτό που με κάνει να παραμένω και να επεκτείνω τη συνεργασία μας.

Η τελευταία είναι διαφορετική λόγω του χρόνου που ήμασταν μαζί. Έπρεπε να κάνω στον εαυτό μου την εξής ερώτηση: “Είναι σωστό για τη Λίβερπουλ να μείνω περισσότερο;” Μαζί με τους δύο βοηθούς μου, τον Πεπ Λάιντνερς και Πέτε Κράβιετς καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ήταν η μόνη απάντηση είναι το “Ναι”!

Για όσο καιρό είμαι εδώ, οι ιδιοκτήτες μας ήταν απίστευτα αφοσιωμένοι και ενεργητικοί σ΄ αυτόν το σύλλογο και είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή αυτό ισχύει και για το μέλλον μας. Έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε ό,τι καλύτερο έχουμε δημιουργήσει. Το νέο προπονητικό μας κέντρο είναι ένα υπέροχο “σπίτι” για εμάς και το γεγονός ότι το “Άνφιλντ” θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο σύντομα, αυτό με κάνει να ανυπομονώ γι΄ αυτό.

Είμαστε ένας σύλλογος που κινείται συνεχώς προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουμε. Έχουμε ξεκάθαρη ιδέα για το πώς προσπαθούμε να το πετύχουμε. Αυτή είναι πάντα μια εξαιρετική θέση για να ξεκινήσει κανείς.

Όταν οι ιδιοκτήτες μου έκαναν την πρόταση ανανέωσης, έθεσα στον εαυτό μου την ερώτηση: “Έχω την ενέργεια και τη διάθεση για να ξαναδώσω από τον εαυτό μου αυτό που απαιτεί αυτό το καταπληκτικό μέρος από την θέση του προπονητή; Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να απαντήσω, ειλικρινά. Η απάντηση ήταν πολύ απλή… Είμαι ερωτευμένος με εδώ και νιώθω καλά!».

Ο πρόεδρος της ιδιοκτήτριας αρχής της Λίβερπουλ, Μάικ Γκόρντον, δήλωσε από την πλευρά του: «Είναι πάντα δύσκολο να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να αντικατοπτρίσουμε επαρκώς τη σημασία και τη συμβολή του Γιούργκεν στο σύλλογό μας, αλλά η σημερινή ανακοίνωση μιλάει πραγματικά από μόνη της.

Ωστόσο, μιλώντας εκ μέρους των συνεργατών μου Τζον (Χένρι) και Τομ (Βέρνερ), αλλά κι εγώ προσωπικά, ο Γιούργκεν είναι το τέλειο πρόσωπο για τη σύγχρονη Λίβερπουλ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για αυτό που πρεσβεύει, εντός και εκτός γηπέδου.

Ισχύει επίσης για τον ηγέτη που είναι και τον άνθρωπο. Λόγω της εξαιρετικής μας ομάδας, των εξαιρετικών προπονητών μας, των παικτών παγκόσμιας κλάσης που διαθέτουμε και του λαμπρού προσωπικού του συλλόγου, είμαστε ευλογημένοι με τον πιο πολύτιμο πόρο που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας οργανισμός: καταπληκτικούς ανθρώπους.

Ό,τι έχει πει δημόσια ο Γιούργκεν για το μέλλον του προηγουμένως αντικατοπτρίστηκε από τα λόγια του προς εμάς. Ο ίδιος είχε την τάση και την επιθυμία να συνεχίσει. Από αυτή την άποψη, είναι ξεκάθαρο ότι είναι πιο ενεργητικός από ποτέ.

Αυτό που μας δίνει η τελευταία συμφωνία μας, σε ολόκληρο τον οργανισμό, είναι μια ευκαιρία να επωφεληθούμε από τη συνέχεια, ιδίως όσον αφορά τις ανανεώσεις, διατηρώντας και, όπου είναι δυνατόν, ενισχύοντας την έντονη εστίασή μας στην ανανέωση και στην αναζωογόνηση ανά πάσα στιγμή.

Το να θέλει ο Γιούργκεν να κάνει το μέλλον μας να είναι τόσο φωτεινό όσο το παρόν, είναι μια μεγάλη δήλωση. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε ή να εδραιωθούμε. Πρέπει να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή τη βελτίωση και είμαστε πλέον σε θέση να το κάνουμε αυτό γνωρίζοντας ότι έχουμε διατηρήσει έναν μάνατζερ που όχι μόνο μοιράζεται το όραμα και τις φιλοδοξίες μας, αλλά παραμένει αποφασισμένος να το υλοποιήσει.

Για αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους, είναι πέρα για πέρα συναρπαστικό να γνωρίζουμε ότι ο Γιούργκεν Κλοπ θα μας οδηγήσει σε αυτή τη νέα εποχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ