Citi Open: Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε τη… διπλόβάρδιά της με επιβλητική νίκη σε βάρος της Μάντισον Κις και πέρασε στα ημιτελικά του Citi Open.

Εξαιρετική η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, επικράτησε της 28χρονης Αμερικανίδας (Νο.16) με 6-3, 6-3 σε μόλις 75 λεπτά και έχει το Σάββατο (6/8) ραντεβού με την Τζέσικα Πεγκούλα στην τετράδα. Η Νο.4 τενίστρια στον κόσμο σταμάτησε με 4-6, 6-3, 6-4 την πορεία της Ελίνα Σβιτολίνα.

Η Μαρία θα παίξει στον έκτο φετινό ημιτελικό της (Λινζ, Ντόχα, Indian Wells, Μαδρίτη, Βερολίνο, Ουάσινγκτον) και το θέμα είναι αυτή τη φορά να κάνει το βήμα παραπέρα, να περάσει στον πρώτο της τελικό και να διεκδικήσει την Κυριακή τον πολυπόθητο δεύτερο τίτλο στην καριέρα της…

Για την ώρα φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κατάφερε, μάλιστα, να πετύχει σήμερα (μέσα σε περίπου έξι ώρες) δύο πειστικές νίκες σε βάρος δύο υπολογίσιμων παικτριών, όπως είναι οι Φερνάντες και Κις. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας με την Καναδή αναβλήθηκε χθες λόγω βροχής, οπότε η Μαρία είχε απόψε διπλή αποστολή… Και τα πήγε περίφημα!

Κόντρα στην Κις σέρβιρε αποτελεσματικά (82% πίσω από το πρώτο-57% πίσω από το δεύτερο), μπόρεσε να ελέγξει τη δύναμη της αντιπάλου της και την ανάγκασε να ρισκάρει, κάτι που έφερε σωρεία αβίαστων λαθών (27).

Η Μαρία ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα του αγώνα, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία από τις πέντε ευκαιρίες που είχε για μπρέικ στο έκτο γκέιμ του αγώνα. Τα πάντα, ωστόσο, άλλαξαν από το σημείο αυτό, καθώς η 28χρονη Ελληνίδα πήρε πέντε γκέιμ στη σειρά και όχι μόνο κατέκτησε το πρώτο σετ, αλλά πήρε και προβάδισμα με 2-0 στο δεύτερο.

Κρατώντας το σερβίς της μέχρι το φινάλε, πίεσε την Κις όταν σέρβιρε στο 5-3 για να μείνει στο παιχνίδι και έκλεισε τον αγώνα στο πρώτο ματς πόιντ της.

Στο head to head με την Πεγκούλα η Μαρία προηγείται με 4-3, όμως η Αμερικανίδα κέρδισε την τελευταία αναμέτρησή τους στα ημιτελικά της Ντόχα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στον άλλο ημιτελικό η Λιουντμίλα Σαμσόνοβα θα παίξει με τη νικήτρια του αγώνα Μπέντσιτς-Γκοφ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ