Μεσανατολικό: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, ο ένας από στρατιώτες και ο δεύτερος από εποίκους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Κουσάι Τζαμάλ Μαατάν, 19 ετών, «σκοτώθηκε από σφαίρες από εποίκους στο χωριό Μπούρκα» στα ανατολικά της Ραμάλας.

Ο ισραηλινός στρατός, που ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Το πρωί, το υπουργείο ανέφερε ότι ο 18χρονος Μαχμούντ Άμπου Σάαν «σκοτώθηκε από σφαίρες του κατακτητή (σ.σ. Ισραήλ) στην Τουλκαρέμ», στη βορειοδυτική Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια μιας περιπολίες «ύποπτοι εκτόξευσαν εκρηκτικά και πέτρες εναντίον των στρατιωτών οι οποίοι απάντησαν με πραγματικές σφαίρες».

«Ένας στόχος επλήγη», πρόσθεσε ο στρατός, διευκρινίζοντας ότι κανείς από τους στρατιώτες δεν τραυματίστηκε.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν το απόγευμα στην κηδεία του Μαχμούντ Άμπου Σάαν, μεταφέροντας τη σορό του στους δρόμους της πόλης πριν από τον ενταφιασμό του.

Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 207 Παλαιστίνιοι, 27 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί σε ταραχές που συνδέονται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ