Champions League: Ηρωική πρόκριση για την Πόρτο μέσα στο Τορίνο με σούπερ Ολιβέιρα – BINTEO

Η απίθανη Πόρτο με δέκα παίκτες από το 54′ και με ήρωα τον Σέρτζιο Ολιβέιρα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League παρά την ήττα της με 3-2 από τη Γιουβέντους (2-1 το πρώτο ματς) στην παράταση.

Η αλήθεια είναι ότι το βράδυ ξεκίνησε για τους Ιταλούς σχεδόν το ίδιο άσχημα με εκείνο στο πρώτο ματς. Ο Ταρέμι (6’) είδε πρώτα τον Σέζνι και μετά το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί το γκολ. Το γκολ πάντως ήρθε για την Πόρτο στο 19’, όταν ο Ντεμιράλ ανέτρεψε τον Ταρέμι και ο Ολιβέιρα ευστόχησε στο πέναλτι. Εκεί οι «Δράκοι» απέκτησαν σοβαρό πλεονέκτημα, κάτι που ωστόσο, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκεί ήταν λοιπόν που έκανε τα μαγικά του ο Κιέζα και το λάθος ο Ταρέμι. Ο Ιταλός εξτρέμ πήρε την ασίστ-κατέβασμα του Κριστιάνο (49’) και σούταρε στην απέναντι γωνία για το 1-1. Ο Ταρέμι πήρε δύο κίτρινες κάρτες σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε μάλλον υπερβολικά (54’), αφήνοντας τους φιλοξενούμενους εκτεθειμένους με παίκτη λιγότερο. Και η Γιούβε δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο.

Ο Κουαδράδο έκανε τη σέντρα και με κεφαλιά ο Κιέζα (63’), ο οποίος είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι, «έγραψε» το 2-1, για να γίνει ο πρώτος Ιταλός παίκτης που βάζει τρία γκολ σε φάση νοκ άουτ του Champions League μετά τον Πίπο Ιντζάγκι (Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999). Μέχρι το 90’ δεν άλλαξε κάτι, με τον Κουαδράδο στο φινάλε να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και την πρόκριση να κρίνεται στην παράταση.

Η Γιουβέντους είχε ένα έξτρα 30λεπτο με αριθμητικό πλεονέκτημα και πέταξε στα σκουπίδια. Πίεσε, αλλά ανούσια και σε ανύποπτη στιγμή, ο Ολιβέιρα με φάουλ σημάδεψε χαμηλά στη δεξιά γωνία του Σέζνι (115’), στέλνοντας την Πόρτο στην επόμενη φάση. Αυτό πλέον δεν άλλαξε ούτε με την γρήγορη απάντηση του Ραμπιό (117’), καθώς η «Μεγάλη Κυρία» χρειαζόταν κι άλλο γκολ που δεν ήρθε. Και τώρα φαίνεται να ξεμένει με μοναδικό στόχο το Coppa Italia σε μία κάκιστη χρονιά για εκείνη…

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Μπονούτσι (75′ Ντε Λιχτ), Ντεμιράλ, Κουαδράδο, Άλεξ Σάντρο, Αρτούρ (102’ Κουλουσέφσκι), Ράμσεϊ (75’ ΜακΚένι), Ραμπιό, Κιέζα (102′ Μπερναρντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοράτα

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεζίν, Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού (71’ Ντίας), Κορόνα (118’ Λέιτε), Ολιβέιρα (118’ Λουμ), Ουρίμπε (90’ Γκρούγιτς), Οτάβιο (61’ Σαρ), Μαρεγκά (106’ Μαρτίνεθ), Ταρεμί.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ