Χαμός με τον πατέρα του Τζόκοβιτς – Η φωτογραφία με διαδηλωτές υπέρ του Πούτιν

Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον δικό μας, Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά σίγουρα στις κερκίδες δεν θα έχει τον πατέρα του, Σρτζάν, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η φωτογραφία που ποζάρει με διαδηλωτές υπέρ του Πούτιν.

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς στον τελικό

Ο πατέρας του Τζόκοβιτς προκάλεσε τριγμούς όταν πόζαρε παρέα με Ρώσους φιλάθλους, πίσω από σημαία με φωτογραφία του Πούτιν, στα προημιτελικά επί του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ.

Οι θεατές μέσα στο Melbourne Park εθεάθησαν με πινακίδες υπέρ του πολέμου και σημαίες με το πρόσωπο του Πούτιν καθώς φώναζαν έξω από το στάδιο.

australian open Τζόκοβιτς
Ο Τζόκοβιτς χαιρετάει τους γονείς του (πάνω δεξιά) μετά τη νίκη του στον προημιτελικό την Τετάρτη στη Μελβούρνη.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube φαίνεται να δείχνει τον πατέρα του Τζόκοβιτς, Σρτζάν, να ποζάρει με μια ομάδα ανδρών που κυματίζουν τις ρωσικές σημαίες, οι οποίες έχουν απαγορευτεί στο Australian Open.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο inews.co.uk ανέφερε για πρώτη φορά το βίντεο που φαίνεται να δείχνει τον Srdjan να λέει σε έναν από τους διαδηλωτές «Ζήτω οι Ρώσοι» σε μια χαλαρή μετάφραση. 

Αυτές οι μεταφράσεις διορθώθηκαν από τον Σέρβο δημοσιογράφο @ozmo_sasa, ο οποίος σημείωσε ότι ο Srdjan είπε «Živeli, ljudi», που σημαίνει «υγεία, παιδιά».

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι YouTube Aussie Cossack, ο πατέρας του Τζόκοβιτς εθεάθη δίπλα σε έναν άνδρα που φορούσε ένα μπλουζάκι που είχε το φιλοπολεμικό σύμβολο «Z».

Το βίντεο δείχνει επίσης ότι η ομάδα των Ρώσων ακτιβιστών μπόρεσε να πραγματοποιήσει τη διαδήλωσή της για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν επέμβει η ασφάλεια. Το Tennis Australia επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία και ανακρίθηκαν για το περιστατικό στο στάδιο.

Τι δήλωσε ο πατέρας του Τζόκοβιτς μετά τις αντιδράσεις

«Είμαι εδώ για να υποστηρίξω μόνο τον γιο μου», ανέφερε η δήλωση του πατέρα του Τζόκοβιτς. «Δεν είχα καμία πρόθεση να προκαλέσω τέτοιους τίτλους ή αναστάτωση.

«Ήμουν έξω με τους οπαδούς του Νόβακ όπως έκανα έπειτα από όλους τους αγώνες του γιου μου για να γιορτάσω τις νίκες του και να φωτογραφηθώ μαζί τους. Δεν είχα σκοπό να εμπλακώ σε κάτι τέτοιο. Η οικογένειά μου έχει ζήσει τη φρίκη του πολέμου και ευχόμαστε μόνο ειρήνη. Για να μην δημιουργήσω αναστάτωση για τον γιο μου ή για τον άλλο παίκτη, επέλεξα να παρακολουθήσω τον αγώνα από το σπίτι (σ.σ. τον ημιτελικό στον οποίο κέρδισε ο Νόλε). Εύχομαι έναν υπέροχο αγώνα και θα επευφημώ τον γιο μου, όπως πάντα» συνέχισε η ανακοίνωση.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ήθελε να κάνει κανένα σχόλιο.

Οι εικόνες προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχολιαστή του Nine, Sam Smith, ο οποίος είπε ότι ο Novak θα «καταστραφεί» από τις εικόνες αυτές.

Australian Open Τζόκοβιτς Ρωσία Πούτιν

Ο πρώην αστέρας του τένις από την Αυστραλία που έγινε βουλευτής της Βικτώριας, Σαμ Γκροθ, έγραψε στο Twitter: «Οι πράξεις υποκίνησης δεν έχουν θέση στην πολιτεία μας και δεν έχουν θέση στις μεγάλες εκδηλώσεις μας. Το Australian Open πρέπει να είναι μια φιλόξενη, ασφαλής και χωρίς αποκλεισμούς εκδήλωση για όλους, όχι μια ευκαιρία να εκφράσουμε μια επιβλαβή και προσβλητική ατζέντα ή να εκφοβίσουμε σκόπιμα τους άλλους».

Ο πρώην Ουκρανός αστέρας του τένις Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ κάλεσε να αποκλειστούν από το τουρνουά όλοι οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του Τζόκοβιτς.

«Απολύτως αηδιαστικό. Η πολιτική πρέπει να μείνει μακριά από τον αθλητισμό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά να συμμετέχουν σε τουρνουά τένις, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα @DjokerNole, εάν επαινούν ανοιχτά ένα καθεστώς γενοκτονίας», έγραψε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ