Australian Open: Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς στον τελικό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Australian Open.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα τεράστια έσοδα από το Australian Open

Ο Σέρβος τενίστας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό απέναντι στον Τόμι Πολ, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-1, 6-2). Ως εκ τούτου έκλεισε ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (29/01, 10:30 ώρα Ελλάδας), εκεί όπου είχε ήδη προκριθεί ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το 3-1 επί του Κατσάνοφ.

Ο Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε και απέναντι στον Αμερικανό Πολ, ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει πέρυσι τέτοιο καιρό, λόγω του ότι δεν του επετράπη να λάβει μέρος στο τουρνουά μετά την άρνησή του να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Εάν τα καταφέρει σε δύο 24ωρα θα επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ. το ίδιο ισχύει και για τον Τσιτσιπά, ο οποίος θα ανεβεί στο Νο1 σε περίπτωση νίκης του), μετά την 28η Φεβουαρίου 2022, όταν είχε ηττηθεί στο Ντουμπάι από τον Τσέχο, Γίρι Βέσελι, με συνέπεια να τον διαδεχθεί ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του στο Australian Open


Επίσης εάν νικήσει ξανά σε τελικό Grand Slam τον Έλληνα πρωταθλητή, μετά την επική του ανατροπή (3-2 από 0-2) τον Ιούνιο του 2021 στον καταληκτικό αγώνα του Roland Garros, τότε θα φτάσει τα 10 τρόπαια στη Μελβούρνη, ενώ θα ισοφαρίσει τον Ράφαελ Ναδάλ σε κατακτήσεις Grand Slam (22).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ