Άθλιες εικόνες περιγράφουν οι Έλληνες αθλητές στο Ρίο

Τις άθλιες συνθήκες που αντίκρισαν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο, περιέγραψαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ανολοκλήρωτες κτιριακές υποδομές στο Ολυμπιακό χωριό, έλλειψη του αισθήματος της ασφάλειας, μολυσμένα νερά και καταγγελίες ακόμα και για πτώματα που επιπλέουν στις εγκαταστάσεις που αναμένεται να διεξαχθούν τα αθλήματα.

Οι εικόνες που περιγράφουν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής μόνο ανατριχίλα και αποστροφή μπορούν να φέρουν στον νου.

Οι ίδιοι λένε πως δεν τολμούν ούτε να σκεφτούν το ενδεχόμενο εξόδου τους από το Ολυμπιακό Χωριό, ενώ δεν συνοδεύονται κατά τις προπονήσεις τους από όχημα ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε, ότι πρόσφατα, μετά τον εντοπισμό ενός πτώματος, καθώς και ανθρώπινων μελών, στις εγκαταστάσεις που θα διεξαχθούν αθλήματα στο νερό, οι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποίησαν τους αθλητές που συμμετέχουν σε αθλήματα, όπως το windsurfing και την ιστιοπλοΐα να κρατούν το στόμα τους κλειστό, ώστε να μην πιούν νερό, καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος μόλυνσης.

Το κτίριο, όπου μένει η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν τα λιγότερα προβλήματα. Παρόλα αυτά και εκεί η κατάσταση είναι απογοητευτική.

Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής ανέφερε ότι μέσα στα δωμάτια που φιλοξενούνται δεν υπάρχουν καν ψυγεία για να βάλουν ένα μπουκάλι νερό.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στη Βραζιλία – Πτώμα και ανθρώπινα μέλη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ