«Αστακός» το Ζάγκρεμπ: Περικυκλωμένο από αστυνομικούς το ξενοδοχείο της ΑΕΚ – Περιπολίες σε όλη την πόλη

«Αστακός» είναι το Ζάγκρεμπ, όπου ακόμη και αστυνομικοί με πολιτικά κάνουν περιπολίες. Μάλιστα το ξενοδοχείο Doubletree Hilton, όπου διαμένει η αποστολή της ΑΕΚ, είναι… περικυκλωμένο από την αστυνομία.

Νέα Φιλαδέλφεια: Διάσπαρτοι στις φυλακές όλης της χώρας οι κρατούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια – Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Αυτή είναι η εικόνα που δίνει η ιστοσελίδα της καθημερινής εφημερίδας της Κροατίας “sportske novosti” για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας, από τη στιγμή της άφιξης της αποστολής της πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου Ελλάδας ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, που θα διεξαχθεί στη σκιά της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα.

«Η φράση “δρακόντεια μέτρα ασφαλείας” φαίνεται λίγη για να περιγράψει την έκταση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την αποστολή της ΑΕΚ στην Κροατία» αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «λίγο μετά το μεσημέρι, η αποστολή της ΑΕΚ προσγειώθηκε στο Ζάγκρεμπ. Στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, η αστυνομία έκλεισε όλους τους δρόμους, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας που τους συνόδευσαν από το αεροδρόμιο Φράνιο Τούτζμαν στο ξενοδοχείο Doubletree Hilton για να αποτρέψουν οποιοδήποτε επεισόδιο, ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Το Ζάγκρεμπ είναι σε κατάσταση πολιορκίας».

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ: Χαμός για ένα εισιτήριο – Ουρές από τους Κροάτες οπαδούς – ΦΩΤΟ

Και συνεχίζει: «Το ίδιο το ξενοδοχείο είναι περικυκλωμένο από την αστυνομία για να αποφευχθούν νέα επεισόδια. Η Ντιναμό μας λέει ότι είναι σε συνεχή επαφή με την αστυνομία όσον αφορά τη διοργάνωση του αγώνα με την ΑΕΚ στο Μακσιμίρ. Το ματς με την ΑΕΚ είναι φυσικά υψηλού κινδύνου, οπότε η αστυνομία θα παρακολουθεί πολύ στενά όλα όσα συμβαίνουν. Γίνονται περιπολίες στην πόλη, όχι μόνο από αστυνομικούς με στολή, αλλά υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά».

ΑΕΚ Ντιναμό Ζάγκρεμπ Αστυνομία ΑΕΚ Ντιναμό Ζάγκρεμπ Αστυνομία ΑΕΚ Ντιναμό Ζάγκρεμπ Αστυνομία  ΑΕΚ Ντιναμό Ζάγκρεμπ Αστυνομία

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανακοίνωση των Bad Blue Boys για τον αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ

Η ανακοίνωση της κροατικής αστυνομίας

Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, στις 20.00 στο Ζάγκρεμπ, στο «Maksimir City Stadium», θα διεξαχθεί διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας για τα προκριματικά του UEFA Champions League, μεταξύ της GNK Dinamo και της AEK FC. Η αναμέτρηση αυτή έχει χαρακτηριστεί αγώνας υψηλού κινδύνου, και αναλόγως η αστυνομία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με επαρκή αριθμό αστυνομικών.

Για τη διατήρηση ευνοϊκής κατάστασης δημόσιας τάξης και ειρήνης κατά τη διαδρομή από και προς τον αγώνα, καθώς και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, η αστυνομία θα λάβει μέτρα και ενέργειες της αρμοδιότητάς της, σύμφωνα με τον Νόμο περί Αστυνομικών Καθηκόντων και Εξουσιών, ο Νόμος για την Πρόληψη Ταραχών στους Αθλητικούς Αγώνες και ο Νόμος για τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Παρά την απόφαση της UEFA που απαγορεύει την πώληση εισιτηρίων σε φιλοξενούμενους φιλάθλους, αναμένεται μεγάλος αριθμός ντόπιων φιλάθλων και τους καλούμε να εξοικειωθούν με τις οδηγίες και τις συστάσεις.

 

Αλμέιδα: «Θα παίξουμε για την οικογένεια του Μιχάλη»

Η αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αναχώρησε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την αναμέτρηση στην Κροατία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη (15/08), υπό την σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, που έπεσε νεκρός από μία και μόνο μαχαιριά που δέχθηκε από χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, προτού αναχωρήσει από την Αθήνα η αποστολή της ΑΕΚ , μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τόνισε μεταξύ άλλων πως «η ομάδα θα παίξει για την οικογένεια του δολοφονημένου Μιχάλη».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ: «Πάντα είμαστε έτοιμοι. Δεν φοβόμαστε, θα πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή. Είμαι βαθιά θλιμμένος για το περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Εμείς θα πάμε να παίξουμε για το δικό μας κλαμπ και για την οικογένεια του παιδιού που έχασε την ζωή του».

Η αποστολή της Ένωσης έφτασε συνοδεία αστυνομικών και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο. Σημειώνεται πως έχει απαγορευθεί η παρουσία οπαδών της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, ενώ ανακοίνωσε ισχυρά μέτρα ασφαλείας για τους οπαδούς της Ντιναμό που θα βρεθούν στο γήπεδο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ