Άγιαξ: Τρένο υπό την καθοδήγηση του Τζον Φαν Σιπ

Με έξι νίκες και μία ισοπαλία στους επτά αγώνες πρωταθλήματος, από τότε που ανέλαβε προπονητής ο Τζον Φαν Σιπ, ο Άγιαξ πραγματοποιεί πορεία κανονικού… Άγιαξ!

Σήμερα επικράτησε 2-1 της Σπάρτα Ρότερνταμ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Eredivisie και «εκτοξεύτηκε» στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Διότι περί «εκτόξευσης» πρόκειται, αν αναλογιστούμε ότι πριν αναλάβει ο Φαν Σιπ -πριν από μόλις 40 ημέρες- ο «Αίαντας» ήταν τελευταίος (!) και γινόταν λόγος ακόμα και για πιθανότητα υποβιβασμού.

Όμως, ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας, με άμεσο συνεργάτη το Μιχάλη Βαλκάνη στο πλευρό του, τα κατάφερε μια χαρά αξιοποιώντας τα νέα μεγάλα ταλέντα που αναδεικνύονται μέσα από τα «σπλάχνα» του συλλόγου.

Στο σημερινό ματς, ο Άγιαξ χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα του 8 παίκτες γεννημένους στον 21ο αιώνα, αναμεσά τους ο Χάτο (2006) και ο Χλίνσον (2004), ενώ τα γκολ πέτυχαν οι Μπρόμπεϊ (8΄), Μπέργκβαϊν (42΄-πεν.), πριν μειώσει ο Νεγκλί για τους φιλοξενούμενους στο 55΄.

Έτσι, ο Άγιαξ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αγωνιστικά και πνευματικά, πριν από το ματς με την ΑΕΚ στο Αμστερνταμ (Πέμπτη, 14/12) που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στο UEFA Conference League.

Η σύνθεση των γηπεδούχων: Ράμαι, Ρεντς, Σούταλο, Χάτο, Μάρτα (78΄ Σόσα), Χλίνσον, Ταχίροβιτς, Τέιλορ, Μπέργχουϊς, Μπρόμπεϊ (65΄ Άκπομ), Μπέργκβαϊν (78΄ Μπόργκες)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ