Αυτή είναι η Μέταλιστ

Αυτή είναι η Μέταλιστ

Την ουκρανική Μεταλίστ Χαρκόβου θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον Γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» στάθηκε τυχερός στην κλήρωση της καθώς απέφυγε σαφώς πιο έμπειρες ομάδες στην Ευρώπη δίχως αυτό να σημαίνει πως η ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς είναι αμελητέα ποσότητα. Πρώτος αγώνας στην Τούμπα (31/7) και η ρεβάνς στο Χάρκοβο (7/8). Για τη Μεταλίστ αυτή θα είναι η παρθενική συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ

Ετος ίδρυσης: 1912

Γήπεδο: «OSC Μέταλιστ» (40.003)

Τίτλοι: 1 Κύπελλο

Προπονητής: Μίρον Μάρκεβιτς (62, 9η χρονιά)

Τι έκανε πέρυσι: 2η στην Ουκρανία

Η ΟΜΑΔΑ

Οι όροι του συμβολαίου του Νέσιντ

«Κάνω τη δεύτερη καλύτερη δουλειά στον κόσμο»

Επιστρέφει Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ

Επιθεώρηση της Τούμπας από την UEFA

Το «αντίο» σε Τζιμπούρ και η διευκρίνιση για Νέτσιντ

Για έξι συνεχόμενες σεζόν ήταν τρίτη στο ουκρανικό πρωτάθλημα, πίσω απ’ την Ντιναμό Κιέβου και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο κατόρθωσε να «σπάσει» το δίπολο για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία. Βασικός στόχος της είναι σε βάθος μερικών ετών να κάνει το βήμα παρά πάνω και να στεφθεί και πρωταθλήτρια, για αυτό και κάθε σεζόν επενδύει σημαντικά για την ενίσχυσή της σε ποδοσφαιριστές. Είναι γεμάτη ταλέντο μεσοεπιθετικά με πολλούς ποδοσφαιριστές απ’ τη Νότια Αμερική, πήραμε γεύση απ’ αυτήν στα παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό στη σεζόν 2011-2012.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ

Αρχισε το ουκρανικό πρωτάθλημα με νίκη 1-0 επί της Μέταλουργκ Ντόνετσκ την περασμένη Δευτέρα. Ελάχιστες διαφοροποιήσεις έκανε στο έμψυχο δυναμικό της. Πήρε τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Ροντρίγκο Μολέδο απ’ την Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε, παραχώρησε δανεικό τον Βίλιαν στην Κρουζέιρο στις κυριότερες αυτών. Θεωρητικά θα έχει υψηλό βαθμό ομοιογένειας, αυτοματισμών και συνεργασιών και θα αποτελέσει εξαιρετικά δύσκολη αντίπαλο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Ο Κλέιτον Σαβιέρ κάνει τα πάντα. Δημιουργεί, σκοράρει, έχει άψογη τεχνική, ηγείται και κάνει τη διαφορά. Κλασικό καλό προϊόν για τη θέση του μεσοεπιθετικού του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

 

Πηγή: sentragoal.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ