Έρικσεν: Θα βάλει βηματοδότη ο 29χρονος – Τα νεότερα για την υγεία του

Ο Κρίστιαν Έρικσεν συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί του κάνουν περαιτέρω εξετάσεις. Στον αστέρα της Ίντερ και της Εθνικής Δανίας, θα τοποθετηθεί βηματοδότης, μια συσκευή που μπορεί στο μέλλον να του σώσει τη ζωή.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας της Δανίας, Morten Boesen, ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής καρδιολόγο στο Rigshospitalet και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και ενημέρωσε τα ΜΜΕ για τις τελευταίες εξελίξεις για την υγεία του.

«Αφού ο Κρίστιαν έχει υποβληθεί σε διάφορες καρδιακές εξετάσεις, αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να έχει ICD (καρδιακός εκκινητής – βηματοδότης). Αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη έπειτα από καρδιακή προσβολή λόγω διαταραχών του ρυθμού. Ο Κρίστιαν έχει συμφωνήσει και αποδέχθηκε τη λύση των ειδικών.

Το σχέδιο της ιατρικής ομάδας έχει επιβεβαιωθεί εξάλλου από ειδικούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, οι οποίοι προτείνουν την ίδια μεταχείριση για την περίπτωση του ποδοσφαιριστή.

«Ενθαρρύνουμε τους πάντες να δώσουν στον Κρίστιαν και την οικογένειά του την ηρεμία και την ιδιωτικότητα που χρειάζονται το επόμενο διάστημα» τόνισε.

Κρίστιαν Έρικσεν: Τα πρώτα λόγια του μόλις συνήλθε – Τι αποκάλυψε ο γιατρός που τον επανέφερε

Ο γιατρός που βοήθησε να σώσει τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν και να τον επαναφέρει μετά την κατάρρευσή του στο γήπεδο κατά τον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία για το Euro 2020, αποκάλυψε τα πρώτα λόγια του 29χρονου ποδοσφαιριστή, μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις του. Ο Γερμανός γιατρός Jens Kleinefeld, ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσαν στο σημείο και βοήθησαν να ξεκινήσει να χτυπά ξανά η καρδιά του 29χρονου. Μιλώντας στο Fox Sports περιέγραψε “Περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά, ο ποδοσφαιριστής άνοιξε τα μάτια του και μπορούσα να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή, γιατί σε τέτοια ιατρικά έκτακτα περιστατικά στην καθημερινή ζωή οι πιθανότητες για επιτυχία είναι πολύ λιγότερες”. Ο Kleinefeld ανέφερε ότι στη συνέχεια ρώτησε τον Έρικσεν “είσαι πίσω μαζί μας;” και ο ποδοσφαιριστής του απάντησε “Ναι είμαι πίσω μαζί σου. Γα%^^το, είμαι μόνο 29 ετών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ