The Last Dance: Οι “θεωρίες συνωμοσίας” για τον θάνατο του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν

Ο φημολογούμενος εθισμός του Μάικλ Τζόρνταν στον τζόγο και οι θεωρίες που τον συνδέουν με τον θάνατο του πατέρα του απασχόλησαν το τελευταίο επεισόδιο του The Last Dance. Ο πατέρας του κορυφαίου μπασκετμπολίστα, Τζέιμς Τζόρνταν άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιούλιο του 1993 όταν έπεσε θύμα επίθεσης ενώ κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο του. Ο Μάικλ Τζόρνταν και ο πατέρας του ήταν ιδιαίτερα δεμένοι και ο ξαφνικός θάνατος του τον είχε συγκλονίσει.

Δύο μήνες πριν από τον θάνατο του πατέρα του, τον διεθνή Τύπο απασχολούσε έντονα η “σχέση” του Μάικλ Τζόρνταν με τον τζόγο καθώς τον είχαν δει να παίζει σε καζίνο. Τα πρωτοσέλιδα αυτά σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του βιβλίου “Michael and Me” και όσα γράφονταν σε αυτό πυροδότησαν τις φήμες για εθισμό του μπασκετμπολίστα στον τζόγο. Ο ίδιος είχε διαψεύσει παρά πολλές φορές τις συγκεκριμένες φήμες λέγοντας ότι “μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταματήσει τον τζόγο”.

Αρκετά ήταν τα δημοσιεύματα που είχαν συνδέσει το θάνατο του πατέρα του με τον εθισμό του στον τζόγο και τα χρήματα που χρωστούσε. Ο Μάικλ Τζόρνταν σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι αισθάνεται “εξοργισμένος” με αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας και πως δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που αδιαφορώντας για αυτά που μπορεί να προκαλέσουν “ρίχνουν αλάτι στην πληγή”.

Όλες οι έρευνες που διεξήχθησαν εκείνη την περίοδο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του Τζέιμς Τζόρνταν δεν συνδεόταν με τον φημολογούμενου εθισμό του μπασκετμπολίστα.

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας αποσύρθηκε από τον ΝΒΑ λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή την απόφαση την είχε πάρει πριν σημειωθεί η τραγωδία.

“Όλα τα δημοσιεύματα και οι φήμες που βγήκαν δεν ήταν οι καλύτερες στιγμές της δημοσιογραφίας” είπε ο Brian McIntyre, πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του ΝΒΑ.

Πηγή πληροφοριών: nypost.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ