Ισοφάρισε σε 2-2 την σειρά με την Εφές η Μπαρτσελόνα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε 5ο ματς θα κριθεί η σειρά της Εφές με την Μπαρτσελόνα, με τους κυπελλούχους Ισπανίας να επικρατούν με 82-72 και να ισοφαρίζουν σε 2-2, αντιδρώντας στο συντριπτικό «μπρέικ» των Τούρκων προ 2 ημερών. Όλα πλέον κρίνονται την Πρωτομαγιά στην Πόλη.

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς έφεραν τη σειρά στα ίσα για ακόμη μία φορά, μην αφήνοντας από σήμερα την τουρκική ομάδα να πανηγυρίσει την πρόκριση στο Final Four. Όλα αυτά με ένα τρομερό Κάιλ Κούριτς να φτάνει τους 19 πόντους, ενώ 20 σημείωσε ο Σέιν Λάρκιν στην απέναντι πλευρά.

Τα πρώτα 7 λεπτά ήταν ισορροπημένα, με ένα τρίποντο του Ντάνστον να δίνει το έναυσμα στην Εφές σε εκείνο το σημείο, για να πάρει τα ηνία και με τον Λάρκιν να ξεκινά καλά, να παίρνει το προβάδισμα με 15-22 στην πρώτη περίοδο.

Οι συνεργασίες των Κούριτς και Σεραφέν στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άφησαν, αρχικά, τη διαφορά να ξεφύγει. Τη σκυτάλη πήραν οι Τόμιτς και Κλαβέρ, με λύσεις του πρώτου από κοντά να μειώνουν και ένα τρίποντο του δεύτερου να φέρνει το προβάδισμα με 34-33 στο 18ο λεπτό. Η απάντηση ήρθε και ο Μοερμάν επίσης με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 36-38 του ημιχρόνου.

Οι Κούριτς και Τόμιτς συνέχισαν τις ίδιες συνεργασίες και ο έλεγχος πέρασε στους «Μπλαουγκράνα», ενώ όταν Σίνγκλετον και Χάνγκα μπήκαν στην εξίσωση, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» ακόμη και σε διψήφιο νούμερο, φτάνοντας στο +15 με γκολ-φάουλ του Ερτέλ για το 63-48 στα 40″ για το τέλος της τρίτης περιόδου, που έληξε σε ένα ευνοϊκό +13 (63-50).

Η Εφές δεν ήταν διατεθειμένη, όμως, να τα παρατήσει, με τον Μοερμάν να δίνει μεγάλες «μάχες» κοντά στο καλάθι, αλλά πέραν του -7 με τον Λάρκιν στις βολές (74-67 στο 37′), δεν πλησίασε άλλο. Κάπως έτσι, η ισοφάριση σε 2-2 και το 5ο ματς ήταν γεγονός, με τον Κούριτς να βάζει τη «σφραγίδα» του.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 36-38, 63-50, 82-72.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ