Γκάλης: Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νίκος Γκάλης σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ανάμεσα στον Άρη και στον Ερμή Λαγκαδά, παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην οποία αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στον ημιτελικό κυπέλλου των «αιωνίων», αλλά και στο τι πρέπει να γίνει για να ξαναβρεί ο Άρης την χαμένη του αίγλη.

«Συγκινούμαι, κάθε φορά, όταν μπαίνω στο γήπεδο και βλέπω την αγάπη του κόσμου. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν ξεχνούν τις όμορφες εποχές, τότε που παίζαμε μπάσκετ.

Είναι και τα μικρά παιδιά, τα οποία με ξέρουν παίρνοντας πληροφορίες από τους γονείς τους και το ίντερνετ, πλέον. Με συγκινεί και χαροποιεί, ιδιαιτέρως, το γεγονός» είπε αρχικά ο «γκάγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία του στο φιλικό:

«Όσο μπορώ, παρευρίσκομαι σε εκδηλώσεις που αφορούν ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Άρη, στην ομάδα του Λαγκαδά και τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο για τη συγκεκριμένη ανάγκη που υπάρχει.

Όσο μπορούμε να βοηθάμε κόσμο που μας χρειάζεται, καλό είναι να το κάνουμε. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο αθλητισμός δεν είναι… πόλεμος. Χρειάζεται, για μένα, να είναι σαν το θέατρο, να μπορεί ο μπαμπάς να φέρει την οικογένεια, τα παιδιά του, για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Να είναι διασκέδαση, όχι “μίσος” και “πόλεμος”…» .

Με την ευκαιρία αυτή του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν πριν από μερικές ημέρες στο ΟΑΚΑ, με την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το γήπεδο στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό:

«Δεν είδα πολλές εικόνες από τον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ, έμαθα τι έγινε, όμως. Είναι άσχημες περιπτώσεις αυτές. Δυσφημούν το άθλημα.

Ο κόσμος απομακρύνεται όταν βλέπει σκηνικά και επεισόδια. Δε φέρνεις στο γήπεδο το παιδί σου, όταν ξέρεις ότι μπορεί να κινδυνεύει».

Για τις σκέψεις που υφίστανται στον Ολυμπιακό, για πιθανή αποχώρησή του από το πρωτάθλημα, επισήμανε: «Δεν ξέρω ποιος κερδίζει από τα συγκεκριμένα πράγματα.

Για μένα, είναι καλό να σταματήσουν, κάποια στιγμή, όλα αυτά και να γίνει το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, όλα τα αθλήματα, διασκέδαση. Δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός μπροστά, ο “πόλεμος”, το πως θα… φάει ο ένας τον άλλον. Πρέπει, πλέον, να προχωρήσουμε…».

Σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται στην ομάδα που μεγαλούργησε, είπε: «Είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Αρη. Εχουν καταφέρει πολλά, δε βλέπω αγωνιστικά σε ποια θέση είναι η ομάδα. Βλέπω ότι ο σύλλογος μπαίνει σε μια σειρά.

Θα δούμε, από εκεί και μετά, τη συνέχεια. Ξέρετε, πολύ καλά, ότι το μπάσκετ είναι επαγγελματικό και όποιος έχει τα πιο πολλά χρήματα, παίρνει και τους πιο καλούς παίκτες.

Σημασία αποτελεί να διαθέτουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας μας, να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και ο κόσμος να σέβεται την προσπάθεια που γίνεται για αυτήν την ομάδα.

Γιατί ο Άρης, από παλιά, είχε πάρα πολύ κόσμο στο μπάσκετ. Είναι κρίμα να μην έχουν μια ωραία ομάδα να μπορούν να τη βλέπουν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ