Ο δικηγόρος της Δεβετζή: Ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών

Με γραπτή δήλωση τοποθετήθηκε ο δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στο δημοσίευμα του “Εθνούς της Κυριακής”, σύμφωνα με το οποίο η Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου (όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο), μετά την επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει το 2008.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επιβεβαιώνει ότι η ΔΟΕ έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Δεβετζή, αλλά εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα απαλλαχθεί και δεν θα της αφαιρεθεί το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του 2008.

Η πλήρης δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε τη χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια -αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού – ενίοτε απάνθρωπου – προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια και μετά τη διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος -εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβα” στον αθλητισμό – Η Δεβετζή κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιο στο Πεκίνο λόγω ντόπινγκ

Η Δεβετζή απαντά για το σκάνδαλο ντόπινγκ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Δεβετζή για την υπόθεση ντόπινγκ: Είμαι καθαρή

Βόμβα στον στίβο – Ντοπέ η Δεβετζή μετά από 8 χρόνια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ