Ζεφύρι: Παραδόθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του 8χρονου

Παραδόθηκαν στις Αρχές και συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονίας του 8χρονου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα στο Ζεφύρι. Πρόκειται για τέσσερα από τα οκτώ άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκαν το απόγευμα της Τρίτης παρουσία του δικηγόρου τους και ήταν τα άτομα που είχε υποδείξει η μητέρα του 8χρονου.

Ζεφύρι: Δολοφόνησαν τον 8χρονο με σφαίρα για αγριογούρουνα – «Μας απειλούσαν συνέχεια» λέει ο πατέρας του

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται ότι πυροβόλησε, ενώ οι άλλοι τρεις (όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις που αναζητούνται) κατηγορούνται για συμμετοχή στο περιστατικό. Οι ίδιες πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο Χ.Μ. που συνελήφθη για τη δολοφονία, ήταν ο μόνος που είχε πιστόλι, ενώ οι άλλοι τρεις είχαν καραμπίνες. Σημειώνεται ότι το παιδί τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα που προέρχεται από πιστόλι. Ο ίδιος πάντως, που μετέβη με τον δικηγόρο του στην αστυνομία, υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς, και ότι παρουσιάστηκε στις αρχές γιατί τον είχε υποδείξει η μητέρα του 8χρονου. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 8χρονου ημεδαπού και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 7χρονου ημεδαπού, που τελέστηκαν το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου 2023 σε περιοχή του Ζεφυρίου.

Ζεφύρι – Δολοφονία 8χρονου: Φωτογραφία του φερόμενου δράστη με όπλο στο ζωνάρι

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (17 Οκτωβρίου 2023) το πρωί, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, -4- ημεδαποί, ηλικίας 22, 30, 26 και 22 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα -4- άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε τουλάχιστον τρία οχήματα προσέγγισαν οικία, όπου  σε υπερυψωμένο μπαλκόνι αυτής βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, και χρησιμοποιώντας κυνηγετικές καραμπίνες και πιστόλια πυροβόλησαν επανειλημμένα. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε θανάσιμα ο 8χρονος, ενώ υπέστη σωματικές βλάβες ο 7χρονος.

Ζεφύρι: Συνελήφθη 35χρονος που πυροβολούσε και προκάλεσε φθορές σε όχημα της ΟΠΚΕ

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν στο οδόστρωμα -6- κάλυκες κυνηγετικού όπλου και -20- κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται».

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ζεφύρι το απόγευμα του Σαββάτου (14/10), όταν το 8χρονο παιδί σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών από ομάδες Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών επί της οδού Μαρίνου Αντύπα μία σφαίρα χτύπησε και τραυμάτισε το παιδί. Στη συνέχεια ο 8χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ