Ζάκυνθος: «Βούτηξε στα βαθιά χωρίς μπρατσάκια» – Ναυαγοσώστης περιγράφει στο enikos.gr πώς έσωσε 6χρονη

Ένα κοριτσάκι 6 ετών έσωσε από βέβαιο πνιγμό ένας ναυαγοσώστης, ο οποίος εργάζεται σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Καλαμάκι Ζακύνθου.

Ο ναυαγοσώστης Αλέξης Βασιλόπουλος από την Πάτρα περιέγραψε στο enikos.gr το πώς διαπίστωσε τι είχε συμβεί και επενέβη εγκαίρως σώζοντας την 6χρονη, η οποία είχε διαφύγει της προσοχής της μητέρας της και είχε βουλιάξει στο νερό της πισίνας.

Tου Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα της υπηρεσίας μου κι ενώ βρισκόμουν πάνω στην γέφυρα, στη θέση μου. Έτσι, το είδα από την αρχή και ευτυχώς δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος», ανέφερε στο enikos.gr ο κ. Βασιλόπουλος.

«Παρατήρησα ότι δύο κοριτσάκια άρχισαν σιγά σιγά άρχισαν να απομακρύνονται. Η μητέρα δεν είχε αντιληφθεί ότι το ένα παιδί της βρισκόταν μπροστά στις σκάλες της πισίνας, όπου το βάθος του νερού είναι 1,40 μ. και απαγορευτικό για παιδιά χωρίς εξάρτημα κολύμβησης, ενώ το άλλο παιδί είχε φθάσει μπροστά από την γέφυρα που το νερό έχει βάθος 1,80 μ.», συμπλήρωσε.

«Είδα από ψηλά την 6χρονη να βουτά μόνη στο νερό χωρίς μπρατσάκια ή άλλο βοήθημα. Λόγω της ιδιαιτερότητας της πισίνας, η οποία είναι ημικυκλική, η πρόσβαση γίνεται από τις σκάλες που υπάρχουν στο πλάι», εξήγησε περιγράφοντας το περιστατικό ο κ. Βασιλόπουλος και έπειτα πρόσθεσε : «βλέποντας το παιδί να κουνάει τα χέρια κι ακούγοντας έναν “πνιχτό ήχο” – δεν του έβγαινε η φωνή του παιδιού– Βούτηξα κατευθείαν από την γέφυρα χωρίς να το σκεφτώ, με το καπέλο και τα γυαλιά, δεν μπορούσα να χάσω άλλο χρόνο και να πάω από τις σκάλες. Έγιναν όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα , δεν είχα χρόνο να εξετάσω περαιτέρω το τι ακριβώς συνέβαινε. Έδρασα από ένστικτο».

Έπειτα, ο ναυαγοσώστης μιλώντας για την στιγμή που έβγαλε την 6χρονη από την πισίνα ανέφερε: «Το παιδί έκλαιγε, είχε πιεί νερό και έβηχε, ήταν τρομαγμένο. Ωστόσο, του παρείχα τις πρώτες βοήθειες και 10 λεπτά αργότερα το 6χρονο κοριτσάκι επανήλθε. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να προβούμε σε άλλες ενέργειες. Το κοριτσάκι θα είχε πνιγεί αν δεν το παρακολουθούσα από την αρχή»

«Ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά.  Άλλο να το περιγράφεις κι άλλο να το ζεις και να εφαρμόζεις στην πράξη όλα όσα γνωρίζεις», τόνισε ο ίδιος και στην συνέχεια αναφερόμενος στην αντίδραση των γονέων είπε:  «με φίλησαν και με αγκάλιασαν, μου είπαν χίλια ευχαριστώ κι έπειτα μεταφέραμε το παιδί στην μικρή πισίνα».

Τέλος, μιλώντας στο enikos.gr ο κ. Αλέξης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε το Patras lifeguard, την γιατρό Αναστασία Σολωμού με την οποία έκανε μαθήματα πρώτων βοηθειών αλλά και τον ναυαγοσώστη του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού Βασίλη Χατζόπουλο που του έκανε ιδιαίτερα μαθήματα.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ