Ζακ Κωστόπουλος: Ένταση και διακοπή της δίκης – Το επεισόδιο μεταξύ ιατροδικαστή και υπεράσπισης

Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου οδήγησε σε διακοπή το δικαστήριο προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Της Άννας Κανδύλη 

Ο ιατροδικαστής κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, ανέφερε: «Ως ιατροδικαστής νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε ο καθένα 1000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ… έχω τη διάθεση να σας απαντήσω αρκεί να μπορώ».

Η αδυναμία του μάρτυρα να πει ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στην πυροδότηση του μηχανισμού στρες, πυροδότησε το κλίμα.

Ο διάλογος του ιατροδικαστή με την υπεράσπιση των κατηγορουμένων

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.

Συνήγορος: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

Μάρτυρας: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλέσετε αυτό που είπατε. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει στα είκοσι δύο χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του κάνει κατηγορουμένους. Δημιουργεί εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλατε. Εχω δικαίωμα… Και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους τους κατέστησαν κατηγορουμένους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ