Φονική ληστεία στη Θεσσαλονίκη: «Ο 27χρονος δεν ήθελε να σκοτώσει, είναι σοκαρισμένος» – Τι λέει ο δικηγόρος του

Η φονική ληστεία σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο συγκλονίζει.

Ο δικηγόρος του 27χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία, Αντώνης Μπιδέρης σημείωσε ότι «ο δράστης υποστηρίζει πως ήταν υπό την επήρεια ουσιών, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε αυτό το αποτέλεσμα».

Ξεκινάει ένας μακρύς δρόμος για την ποινική δικαιοσύνη, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μπιδέρης, ενώ παράλληλα τόνισε σύμφωνα με το thesstoday.gr  πως «σίγουρα η αφαίρεση μιας ζωής δεν δικαιολογείται για κανέναν λόγο».

Ο δράστης δήλωσε μέσω του δικηγόρου του πως είναι σοκαρισμένος με την εξέλιξη των γεγονότων, ενώ «προσπαθεί να αντιληφθεί όλα όσα έγιναν, δεν ήθελε να συμβεί το αναπόφευκτο. Το μόνο που ήθελαν ήταν να αφαιρέσουν χρήματα».

Ο φερόμενος ως δράστης μαζί με τον συνεργό του, γνώριζαν πως στο ψιλικατζίδικο υπήρχαν αρκετά χρήματα, αφού ο τελευταίος είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα.

Θεσσαλονίκη Μάριος

Ο κατηγορούμενος κατείχε το όπλο μαζί του για να εκφοβίσει το θύμα, ενώ του έκλεψε 350 ευρώ και ήθελε περισσότερα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, όταν το θύμα προέβαλε αντίσταση, έπιασε από τα χέρια τον 27χρονο, και εκείνη την στιγμή εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Η στιγμή που ο 27χρονος έφτασε στα δικαστήρια

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης, ο 27χρονος κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός της αιματηρής ληστείας.

Ο 27χρονος βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. από χθες το πρωί, αφού συνελήφθη μέσα στο σπίτι του, όπου και κρυβόταν μετά τη δολοφονία. Εις βάρος του ίδιου ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η ταυτοποίηση και η σύλληψη του άνδρα έγινε δυνατή από ένα αποτύπωμα που άφησε μέσα στον χώρο του εγκλήματος.

Το χρονικό της ληστείας

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου, διερχόμενος πολίτης από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, εντόπισε τραυματισμένο τον 44χρονο υπάλληλο της επιχείρησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, άγνωστος άντρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στο προαναφερόμενο κατάστημα, όπου με απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Κατά την αντίδραση του 44χρονου, ο δράστης του κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 44χρονος άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου, αρχικά, διαπιστώθηκαν κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις, ενώ λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ