Υπόθεση Σεμέδο: Σπάει τη σιωπή της η μητέρα της 17χρονης

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η μητέρα της 17χρονης, η οποία καταγγέλλει τον ομαδικό βιασμό της από τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον καλλιτεχνικό μάνατζερ, μιλά για την υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες.

Σε δήλωσή της, μέσω του συνηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια, η μητέρα της ανήλικης απαντά στα όσα γράφονται και λέγονται για την κόρη της, με αφορμή την καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της.

Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι η κόρη της, η κοπέλα στο βίντεο που διακινείται μέσω social media να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις, εντός ενός αυτοκινήτου και απευθύνει το ερώτημα εάν “υπάρχουν και άλλα βίντεο με παιδική πορνογραφία στο κινητό του” αθλητή.

Η μητέρα της 17χρονης δίνει τη δική της απάντηση για το “απειλητικό μήνυμα” που εστάλη στον ποδοσφαιριστή μέσω instagram και αναφέρει, επίσης, ότι έχει συνείδηση πως η ίδια δεν είναι αλάθητη.

Η δήλωση της μητέρας της 17χρονης

Αναλυτικά, στη δήλωσή της, η μητέρα της 17χρονης αναφέρει:

“Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθώ άφωνη, τρομαγμένη και χωρίς να μπορώ να αντιδράσω, την οικογένειά μου να κατασπαράσσεται από τα ΜΜΕ και κυρίως από τα social media.

Σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και την ευαίσθητη ηλικία της κόρης μου, επιλέξαμε αρχικά να μην κάνουμε δηλώσεις και να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας στα δικαστήρια.

Δυστυχώς η πλευρά των κατηγορουμένων επέλεξε την ακριβώς αντίθετη στρατηγική. Φρόντισε να διοχετευτούν στα social media φωτογραφίες της κόρης μου, λες και η σκίαση του προσώπου της
προφυλάσσει την ανωνυμία της. Συγκεκριμένοι λογαριασμοί στα social media, μπαίνουν κάτω από κάθε σχετικό δημοσίευμα και κάνουν copy-paste τις ίδιες, πολύ συγκεκριμένες, προφανώς συντονισμένες προσβλητικές δηλώσεις για την κόρη μου και την οικογένειά μας.

Ρούμπεν Σεμέδο

Ακούσαμε, εκτός από το ότι η κόρη μου είναι δήθεν «επαγγελματίας πόρνη», ότι η οικογένειά της που είναι πολύτεκνη, την εξώθησε σε συγκεκριμένες πρακτικές και εκβιασμό των
κατηγορούμενων.

Έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες φίλων της κόρης μου, καθώς και τυχαίων κοριτσιών που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Άσχετα κορίτσια εμφανίζονται σε πρωτοσέλιδα και social media, όπου βρίζονται εν χορώ και πρέπει να αποδείξουν μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων πως δεν είναι ελέφαντες. Πώς το επιτρέπουμε αυτό για τα παιδιά μας;

Επειδή μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει από τους κατηγορούμενους πολύ συγκεκριμένα κομμάτια της δικογραφίας, χωρίς δική μας απάντηση, επειδή η δίκη προφανώς θα αργήσει, και δεν θα ήθελα να συνεχίζουν να υπάρχουν οι γνωστές φήμες για το παιδί μου που σε λίγο ξεκινάει σχολείο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια κρίσιμα σημεία”.

Τι απαντά για το βίντεο

Αναφορικά με το βίντεο που διακινήθηκε μέσω των social media, σημειώνει:

“Κυκλοφόρησε βίντεο, στο οποίο δήθεν εμφανίζεται η κόρη μου να συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου ποδοσφαιριστή, πριν πάνε στο σπίτι του.

Αναγκάστηκα να δω το συγκεκριμένο βίντεο και θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά πως η κόρη μου δεν εμφανίζεται σε αυτό.

Για την ακρίβεια ούτε η κοπέλα που ήταν μαζί της το ίδιο βράδυ εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο.

Πρόκειται για ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται κατά πάσα πιθανότητα ο ένας από τους κατηγορούμενους, με 2 κορίτσια άσχετα με την υπόθεση, πιθανότατα και σε άλλο αυτοκίνητο από αυτό που χρησιμοποιήθηκε τη συγκεκριμένη βραδιά.

Και σας ρωτάω, πώς είναι δυνατόν να ξεφτιλίζετε έτσι και να περιφέρετε στα social media και στα ΜΜΕ την έστω συναινετική σεξουαλική ζωή 2 αγνώστων κοριτσιών; Και πόσο χαρούμενοι είστε που ένας 27χρονος αθλητής, πρότυπο για πολλούς νέους, συνευρίσκεται με ανήλικα κορίτσια;

Είναι συνήθης πρακτική να βιντεοσκοπεί ο κατηγορούμενος τις ανήλικες, με τις οποίες συνευρίσκεται ερωτικά;

Υπάρχουν και άλλα βίντεο με παιδική πορνογραφία στο κινητό του;”.

Σεμέδο

Τι λέει για το “απειλητικό-εκβιαστικό μήνυμα” μέσω instagram

Σχετικά με το “απειλητικό-εκβιαστικό μήνυμα” που ο ποδοσφαιριστής έλαβε στο instagram, η μητέρα της 17χρονης αναφέρει:

“Η κόρη μου αυτές τις ημέρες έχει δει τέσσερις ψυχολόγους, έναν της αστυνομίας την ημέρα που έγινε η καταγγελία, έναν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, καθώς και 2 ιδιωτικούς.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι το παιδί έχει όλα τα κλασσικά ψυχολογικά σημάδια που φέρουν όλα τα θύματα βιασμού.

Όσον αφορά το δήθεν απειλητικό-εκβιαστικό μήνυμα που δέχτηκε ο ένας από τους κατηγορούμενους λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η κατηγορία, προέρχεται από λογαριασμό στο instagram με εμφανή τα στοιχεία του.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είναι απλά ένας από τους πολλούς ακολούθους της κόρης μου στο instagram, με τον οποίο έχουν ανταλλάξει επικοινωνία μόλις μία φορά. Θεωρούμε ότι απέκτησε την πληροφορία από τον κύκλο των φίλων της κόρης μου, στους οποίους η ίδια απευθύνθηκε για να τους πει το πρόβλημά της, ή ακόμα πιθανότερα από τη σύντροφο του ποδοσφαιριστή κατηγορούμενου και δήθεν φίλη της.

Η κόρη μου δεν έχει ανταλλάξει ποτέ μήνυμα σε οποιοδήποτε μέσο με κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους, τους οποίους γνώρισε το ίδιο βράδυ μέσω της “φίλης” της”.

“Η κόρη μου αρνήθηκε την πρόσκληση να τον ξανασυναντήσει”

Στη δήλωσή της, η μητέρα της ανήλικης υποστηρίζει ότι η κόρη της αρνήθηκε την πρόσκληση να ξανασυναντήσει τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η “φίλη” της και, όπως αποδείχτηκε αργότερα, περιστασιακή σεξουαλική σύντροφος του ποδοσφαιριστή ήταν αυτή που επικοινώνησε μαζί του την επόμενη μέρα, προφανώς γιατί ήθελε να τον ξαναδεί.

Η κόρη μου αρνήθηκε την πρόσκληση να τον ξανασυναντήσει.

Υπάρχουν μηνύματα της κόρης μου προς φίλες της, καθώς και συνομιλία με τον σύντροφό της από το σπίτι του κατηγορούμενου, όπου ζητάει βοήθεια και να έρθει κάποιος να την πάρει, γιατί έχει βιαστεί.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο κινητό της κόρης μου που έχει κρατηθεί από την αστυνομία.

Ελπίζω να έχει κρατηθεί αντίστοιχα και το κινητό των κατηγορουμένων και να φανεί αν έχουν σύστημα να επικοινωνούν με ανήλικα μέσω social media και να βιντεοσκοπούν και διακινούν τις
σεξουαλικές τους συνευρέσεις”.

“Έχω συνείδηση πως δεν είμαι αλάθητη”

Καταλήγοντας, η μητέρα της 17χρονης αναφέρει ότι έχει συνείδηση πως δεν είναι αλάθητη, ωστόσο, προτεραιότητά της είναι να στηρίξει την κόρη και τα υπόλοιπα παιδιά της.

Σημειώνει:

“Αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες μου ως μητέρα, πιστέψτε με έχω συνείδηση πως δεν είμαι αλάθητη. Αυτή τη στιγμή όμως προτεραιότητά μου είναι να στηρίξω την κόρη μου, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά μου. Ήδη παρακολουθούμαστε όλοι από ψυχολόγο και προσπαθούμε να προχωρήσουμε.

Νομίζω πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μια κοπέλα έχει δικαίωμα να φοράει τα ρούχα που της αρέσουν, να δημοσιεύει προκλητικές φωτογραφίες στο social media με μαγιό και ότι αυτό δεν είναι πρόσκληση για βιασμό.

Ας ευχηθούμε όλοι πως την επόμενη φορά που μια ανήλικη μεθυσμένη βρεθεί ημιλιπόθυμη σε σπίτι ενηλίκων, θα βρεθεί κάποιος που θα φωνάξει ένα ταξί να τη γυρίσει στο σπίτι της”.

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ρούμπεν Σεμέδο

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούμπεν Σεμέδο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο ποδοσφαιριστής, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ.

Η απολογία του 27χρονου αμυντικού διήρκησε 2,5 ώρες και gr αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση χωρίς συναίνεση.

Ανακρίτρια και Εισαγγελική λειτουργός έκριναν πως ο 27χρονος αμυντικός πρέπει να μην κρατηθεί αλλά να παραμείνει ελεύθερος με την επιβολή εγγυοδοσίας.

Κατά την είσοδο του στο γραφείο της 21ης ανακρίτριας ο ποδοσφαιριστής σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το εάν είναι αθώος είχε απαντήσει «μην ανησυχείτε φίλοι μου θα δείτε».

«Δεν προκύπτει από πουθενά ο βιασμός» ανέφερε σε δηλώσεις της η, εκ των συνηγόρων του Ρούμπεν Σεμέδο, Μαριζάννα Κίκιρη μετά την απόφαση της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής μόνο με χρηματική εγγύηση ο εντολέας της.

Ο Σεμέδο όταν βγήκε από το ανακριτικό γραφείο έδειξε τα χωρίς χειροπέδες χέρια του στους δημοσιογράφους και φώναξε πως είναι αθώος («Ι am Innocent»).

Η συνήγορος τόνισε πως όσα ισχυρίζεται η 17χρονη, περί ομαδικού βιασμού που υπέστη την περασμένη Παρασκευή, πρώτα από τον συγκατηγορούμενο του ποδοσφαιριστή και εν συνεχεία από τον ίδιο, δεν προκύπτουν ούτε από την ιατροδικαστική εξέταση, που δεν εντόπισε ίχνη βίας, αλλά ούτε και από τις αντιφατικές καταθέσεις που έδωσαν η καταγγέλλουσα και η φίλη της που ήταν μαζί της στο σπίτι του αμυντικού.

Δικηγόρος Σεμέδο: Θεωρώ πως απεδείχθη η αθωότητα του εντολέα μου

«Θεωρώ πως απεδείχθη η αθωότητα του εντολέα μου. Η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας τα λέει όλα» τόνισε η κ. Κίκιρη η οποία συμπλήρωσε: «Υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο καταθέσεων και αυτό προσμετρήθηκε στη σημερινή απόφαση. Δεν προκύπτει από πουθενά ο βιασμός».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πλην των διαφορετικών εκδοχών που έδωσαν τα δύο κορίτσια για όσα έγιναν στο σπίτι του αμυντικού, κρίσιμο θέμα που εν πολλοίς επηρέασε την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν πως η 17χρονη παρέμεινε στο επίμαχο σπίτι μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ο αθλητής είχε αποχωρήσει από νωρίς το πρωί για να πάει για προπόνηση.

Επίσης οι δικαστικές αρχές φαίνεται να εντόπισαν κενά στην κατάθεση που έδωσε η καταγγέλλουσα.

«Καλή τύχη στη φυλακή, ή δώσε μου 15.000 ευρώ»

Η πλευρά του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή φέρεται να προσκόμισε στην Ανάκριση μήνυμα που έλαβε μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή πριν συλληφθεί και ενώ είχε υποβληθεί η μήνυση της 17χρονης. Στο εν λόγω μήνυμα το άγνωστο προφίλ- αποστολέας του ζητούσε 15 χιλιάδες ευρώ αναφέροντας συγκεκριμένα: «Καλή τύχη στη φυλακή. Ή δώσε μου 15.000 ευρώ και δε θα πω τίποτα».

Ελεύθερος και ο Νιγηριανός μάνατζερ

Ένα 24ωρο αργότερα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο 40χρονος Νιγηριανός μάνατζερ.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι και ο 40χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος για την κατηγορία, που του έχει αποδοθεί, έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ιδίου και του ποδοσφαιριστή η 17χρονη.

Ο 40χρονος κατέβαλε εγγύηση 5.000 ευρώ. Επίσης, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Τι ανέφερε στην κατάθεσή της η 17χρονη που καταγγέλλει ομαδικό βιασμό

Στην κατάθεσή της, η 17χρονη περιέγραψε τα όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον καλλιτεχνικό μάνατζερ, στο σπίτι του πρώτου στη Γλυφάδα.

Όπως ανέφερε το Star, η 17χρονη επισκέφτηκε μία συνομήλικη φίλη της, στο σπίτι της στον Βύρωνα. Η φίλη τηλεφώνησε στον Ρούμπεν Σεμέδο, τον οποίο γνωρίζει, και αποφάσισαν να τον συναντήσουν στη Γλυφάδα. Από εκεί πήγαν σε κλαμπ στον Ωρωπό, ενώ όταν αποχώρησαν από το μαγαζί μετέβησαν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται ότι μαγείρεψε προκειμένου να φάνε.

Από την πλευρά της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη υποστηρίζει ότι αποκοιμήθηκε γιατί ζαλίστηκε από το αλκοόλ. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο πρώτος που μπήκε στο δωμάτιο ήταν ο καλλιτεχνικός μάνατζερ, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, τη βίασε.

Όταν εκείνος βγήκε από το δωμάτιο, μπήκε ο ποδοσφαιριστής, που επίσης τη βίασε, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ανήλικη.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η 17χρονη επέστρεψε στο σπίτι της σε κακή κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, και αποκάλυψε στη μητέρα της τα όσα συνέβησαν. Μητέρα και κόρη πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα, όπου και προχώρησαν στην καταγγελία. Αμέσως μετά, ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη.

“Μου έδωσε ένα αρκουδάκι της κόρης του και μου είπε δεν έγινε κάτι”

Η 17χρονη φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star: “Πήγαμε σπίτι, επειδή είχα πιει δεν ήμουν καλά και πήγα για ύπνο… Ήρθε ο J… άρχισε να με ενοχλεί και εγώ του έλεγα “όχι όχι όχι” και με βίασε κανονικά και εγώ συνέχισα να του λέω  “όχι όχι άσε με”, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα. Άνοιξε ο Σεμέδο την πόρτα , μας είδε και την ξαναέκλεισε και μετά εγώ σε κάποια φάση έφυγα και βγήκα έξω από το δωμάτιο και άρχισα να κλαίω πάρα πολύ και μου έλεγε ο Σεμέδο “σας είδα και το ήθελες” και του κάνω όχι. Έκλαιγα με λυγμούς και του έκανα “όχι όχι όχι”.”.

Αμέσως μετά, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς η ανήλικη, πήρε τηλέφωνο έναν φίλο της και του ζήτησε βοήθεια. Αλλά εκείνος φάνηκε να μην κατάλαβε τι του έλεγε.  Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει, ειδοποίησε μέσω μηνυμάτων μια φίλη της η οποία της είπε να καλέσει ταξί, αλλά εκείνη δεν ήθελε να αφήσει μόνη της την ανήλικη φίλη της, που ήταν μαζί στο σπίτι του ποδοσφαιριστή.

Μετά την πήρε ο ύπνος, όπως υποστήριξε: “Θυμάμαι ο Σεμέδο να με βάζει για ύπνο τη δεύτερη φορά, να μου δίνει ένα αρκουδάκι της κόρης του που είχε ένα μεγάλο, μου λέει “πέσε κοιμήσου με αυτό, πάρτο αγκαλίτσα, δεν έγινε κάτι” και μετά να μπαίνει και να κάνει το ίδιο πράγμα… Κλείδωσε την πόρτα και έκανε το ίδιο πράγμα. Η Α… ήταν απέξω, άκουγε και εγώ έλεγα να σταματήσει, δηλαδή το έκανα ξεκάθαρο και στους δύο ότι δεν θέλω. Και η Α… δεν μπορούσε να μπει μέσα επειδή ήταν κλειδωμένα. Μετά σηκώθηκα από το κρεβάτι όπως μπορούσα, έφυγα και ξεκλείδωσε  την πόρτα και βγήκα έξω και πήγα και κάθισα στο μπαλκόνι και η Α… πήγε μέσα με τον Σεμέδο”, φέρεται να είπε η 17χρονη στους αστυνομικούς σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

 

Τι είπε στην ανακρίτρια η 16χρονη μάρτυρας

Σε νέα κατάθεση που έδωσε η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας στην υπόθεση Σεμέδο, περιέγραψε στην ανακρίτρια ότι «η 17χρονη δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με τους δύο κατηγορουμένους, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν ότι σίγουρα δεν το ήθελε».

Ωστόσο, η παθούσα φέρεται να είπε στη φίλη της ότι «ο ποδοσφαιριστής ήταν ωραίος, αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήθελε αυτό που έγινε».

Η μάρτυρας επανέλαβε ότι η καταγγέλλουσα είχε τηλεφωνήσει σε φίλο της για να την πάρει από το σπίτι του ποδοσφαιριστή, αλλά εκείνος δεν έδωσε σημασία.

«Πήρε έναν φίλο της μετά το σκηνικό με τον Νιγηριανό, αλλά εκείνος δεν ήρθε γιατί νευρίασε και της είπε να προσέχεις με αυτά που κάνεις», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν ξέρω γιατί όταν της έλεγα κι εγώ να φύγουμε, δεν μου έλεγε να φύγουμε».

Τι υποστήριξε η 16χρονη για το μήνυμα στον Σεμέδο

Η 16χρονη παραδέχτηκε ότι έστειλε μήνυμα στον Σεμέδο να συναντηθούν γιατί δεν ήξερε ότι η φίλη της βιάστηκε.

Η καταγγέλλουσα υπέβαλε την μήνυση στο αστυνομικό τμήμα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μετά από παρότρυνση της μητέρας της και σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η 16χρονη, «εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του. Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή έπειτα από όλα αυτά που έγιναν».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ