Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σταμάτα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/9) στην περιοχή της Σταμάτας, στην Αττική. Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο και δεύτερη εστία πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, στη συμβολή των Πίνδου και Λεωφόρου Δροσιάς – Σταμάτας, όπως αναφέρει νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Φωτιά στη Σταμάτα: Μια προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 18 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία. Από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεωργίου Πουρναρά, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην Σταμάτα, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σταμάτα: Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Νωρίτερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ότι «ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά» και πρόσθεσε ότι «το μέτωπο στην Μικράς Ασίας έχει ελεγχθεί, έχει αντιμετωπιστεί». «Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία δεδομένου ότι πνέουν και ισχυροί άνεμοι. Είμαστε εκεί μέχρι να σβήσει και το τελευταίο καντηλάκι», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπεί σε διάφορες οδούς νωρίτερα, εξαιτίας της φωτιάς.

Μεγάλη φωτιά στην Σταμάτα: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Μήνυμα από το 112, σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

φωτιά Σταμάτα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ