Αρτοποιός για φωτιά στην Σταμάτα: Καλύτερη η εικόνα, δεν εφησυχάζουμε – Τα νεότερα από το πύρινο μέτωπο

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην Σταμάτα. Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή «ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά» και πρόσθεσε ότι «το μέτωπο στην Μικράς Ασίας έχει ελεγχθεί, έχει αντιμετωπιστεί».

Σταμάτα: Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες εστίες και ο καπνός είναι έντονος όχι μόνο στην περιοχή της Σταμάτας αλλά στα Βόρεια Προάστια γενικά». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεν εφησυχάζουμε μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία δεδομένου ότι πνέουν και ισχυροί άνεμοι. Είμαστε εκεί μέχρι να σβήσει και το τελευταίο καντηλάκι».

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και έκαιγε κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Νωρίτερα είχε σταλεί και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ