Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από μεγαλοστομίες και «Μεσσίες» – Τι είπε για Κασσελάκη και Τσίπρα

Στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, και τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος, με αιχμή αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης σε σημερινές δηλώσεις του.

Ο Νίκος Φίλης σχολίασε πως το κλίμα στο συνέδριο του Σαββάτου ήταν καλό, ενώ υπογράμμισε: «Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως πιστεύω ότι και η Έφη Αχτσιόγλου δίνει μια προοπτική για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς θέλω εγώ στις πρώτες θέσεις».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εκ νέου κατά της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Εμφανίστηκε μέσω του Instagram, δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε μέλος πριν από λίγο καιρό, αλλά δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Όπως έχει πει και ο ίδιος, υπήρξε θαυμαστής του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός των μνημονίων, μετά ήταν υπέρ του κ. Μητσοτάκη να γίνει αρχηγός της ΝΔ και μετά απογοητεύτηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχόλιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον ανέδειξε, απάντησε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας στην 9η θέση, «άλλο αυτό κι άλλο να γίνει αρχηγός του κόμματος, υπάρχει απόσταση», όπως είπε.

Ο κ. Κασσελάκης, τόνισε ο Νίκος Φίλης, είναι ένας άγνωστος, ένας επιχειρηματίας, όπως λέει, αν και αμφισβητείται και η ικανότητά του στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα και κάνει ένα διάλειμμα στην πολιτική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από μεγαλοστομίες και από την αναζήτηση “Μεσσιών”. Έχει ανάγκη από πολιτική αναδιοργάνωση, να θέσει ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας, να εμπνεύσει ξανά» συμπλήρωσε.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, η υποψηφιότητα Κασσελάκη «θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι σαν το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να υπερβεί τον Ατλαντικό. Αυτό σηματοδοτεί μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με ΝΔ. Δεν θέλουμε συνεργασία που θα προκύπτει από τη μετάλλαξη του κόμματος. Θέλουμε συνεργασία σε βάση προγραμμάτων, όχι με αλλαγή της φυσιογνωμίας».

«Πιστεύω ότι σε περίοδο που ο αμερικανικός παράγων ενεργοποιείται στην περιοχή, έχει σημασία να υπάρχει μια ισχυρή δύναμη στην χώρα μας, ικανή να κάνει συμβιβασμούς αλλά με ένα πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τα δικά μας εθνικά συμφέροντα», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν υπάρχει ανάμιξη του Αλέξη Τσίπρα στην υποψηφιότητα Κασσελάκη. Ωστόσο, επέρριψε ευθύνη στον κ. Τσίπρα επειδή παραιτήθηκε τον Ιούνιο, «ενώ έπρεπε να οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ