Μεγάλη φωτιά στην Σταμάτα: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Μήνυμα από το 112, σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (4.9.2023) στην Σταμάτα Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Από το 112 εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται ανάμεσα στις οδούς Παπανικολή και Εύξεινου Πόντου.

 

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Σταμάτα, το μεσημέρι της Δευτέρας (4/9).

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1) στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου, 2) στη Λ. Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Λ. Μαραθώνος, 3) στην οδό 25ης Μαρτίου από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου και 4) στην οδό Ευξείνου Πόντου από το ύψος της Λ. Κωνσταντινουπόλεως.

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον Realfm

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην Σταμάτα. Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή «ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά» και πρόσθεσε ότι «το μέτωπο στην Μικράς Ασίας έχει ελεγχθεί, έχει αντιμετωπιστεί».

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες εστίες και ο καπνός είναι έντονος όχι μόνο στην περιοχή της Σταμάτας αλλά στα Βόρεια Προάστια γενικά». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεν εφησυχάζουμε μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία δεδομένου ότι πνέουν και ισχυροί άνεμοι. Είμαστε εκεί μέχρι να σβήσει και το τελευταίο καντηλάκι».


Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ