Ύδρα: Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ σε 58χρονο που πέταξε γάτα από ταράτσα 8 μέτρων

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα 1η Μαΐου, ένας 58χρονος που κατηγορείται ότι πέταξε μία γάτα από ταράτσα ύψους 8 μέτρων στην Ύδρα προκαλώντας φρίκη και οργή.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής 30 Απριλίου σε γνωστό εστιατόριο της Ύδρας. Ο 58χρονος, η σύζυγός του και άλλα άτομα είχαν πάει για φαγητό στο εστιατόριο, όταν κάποια στιγμή ένα μικρό γατάκι ανέβηκε στο τραπέζι και πήγε να φάει από το φαγητό του. Τότε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 58χρονος έπιασε το γατάκι και το πέταξε από το περβάζι της ταράτσας, από ύψος 8 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 1Α του νόμου 4830/201.

Για το περιστατικό, δόθηκε συμπληρωματική κατάθεση από την καταγγέλλουσα και το γατάκι εντοπίστηκε και αν και τραυματισμένο φαίνεται καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά πρόστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται από 30.000-50.000 ενώ αν το δύστυχο ζώο καταφέρει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί να ζήσει τα ποσά ορίζονται στις 5.000 και αγγίζουν τις 15.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, μετά την καταγγελία, έδωσαν εντολή στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη του δράστη έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος και να λάβουν καταθέσεις από όλα τα πρόσωπα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν παρόντες στο συμβάν όταν ζήτησαν εξηγήσεις για την απαράδεκτη αντίδραση του άνδρα που πέταξε το γατάκι, εκείνος απάντησε με κυνισμό, σύμφωνα με το Πρώτο θέμα: «Εγώ την πέταξα, έχεις πρόβλημα;»!

«Ζευγάρι τεράτων (Έλληνες) πέταξαν γάτα από ύψος 6 μέτρων από το εστιατόριο Ψαροπούλα στην Ύδρα, τραυματίζοντας σοβαρά και το αθώο γατί και ανύποπτους ανθρώπους που κάθονταν από κάτω! Το ζευγάρι των κτηνών μαθαίνω ότι βρίσκεται στην αστυνομία. Η δε γυναίκα είναι και θρασύτατη θεωρώντας ότι έκανε πλάκα! Τσακίστε τους! Ελπίζω η αστυνομία να πράξει τα δέοντα!», ανέφερε χθες μια γυναίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 58χρονος, μετά την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ