Χτυπούν αλύπητα μετανάστες

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό οι επιθέσεις κατά μεταναστών. Τα ξημερώματα στο Πέραμα μία ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε σπίτι στο Πέραμα, στο οποίο διαμένουν Αιγύπτιοι, ξυλοκοπώντας έναν από αυτούς, ενώ πριν από μερικές ημέρες ένας σεφ, αλβανικής καταγωγής δέχθηκε επίθεση από δύο άνδρες που φορούσαν μάσκες.

 

Χτύπησαν Αιγύπτιο με ρόπαλα και σίδερα Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 03.00 τα ξημερώματα της Τρίτης πληροφορίες, ομάδα 15 ατόμων που φορούσαν μαύρες μπλούζες επιτέθηκαν σε σπίτι στο Πέραμα, όπου διαμένουν Αιγύπτιοι οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 18 χρόνια στη χώρα μας. Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στο tvxs.gr ότι επρόκειτο για μέλη της Χρυσής Αυγής.Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες με ρόπαλα, ξύλα και σίδερα έσπασαν τζάμια και πόρτες και πέταξαν πυροσβεστήρα στο εσωτερικό. Φώναζαν και έβριζαν, ενώ όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι, ανέβηκαν στην ταράτσα . Εκεί βρήκαν έναν 28χρονο, μέλος της οικογένειας που κοιμόταν, τον οποίο χτύπησαν στο κεφάλι και το πρόσωπο και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Φεύγοντας κατέστρεψαν τα ΙΧ που χρησιμοποιούσε η οικογένεια.Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις, 5 ανδρών και μίας γυναίκας. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες, όμως τα θύματά τους έχουν αναγνωρίσει.Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε ο κάτοικος της περιοχής στο tvxs.gr  

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα = στη Λ. Σχιστού έξι ημεδαποί, οι οποίοι επιτέθηκαν απρόκλητα σε μονοκατοικία στο Πέραμα όπου διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί Αιγυπτιακής καταγωγής και τραυμάτισαν τον ένα από αυτούς.

 

Οι έξι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από του παθόντες και θα οδηγηθούν στις Εισαγγελικές Αρχές κατηγορούμενοι από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Αναλυτικότερα, σήμερα τα ξημερώματα (03.10 περίπου ώρα) ομάδα δέκα περίπου ατόμων προσέγγισαν μονοκατοικία στο Πέραμα όπου διαμένουν τέσσερις  αλλοδαποί Αιγυπτιακής καταγωγής, ηλικίας 28, 36, 39 και 42 ετών, και αφού προκάλεσαν φθορές στα παράθυρα, επιτέθηκαν εναντίον του 28χρονου, τον οποίο τραυμάτισαν στο κεφάλι. Επίσης προκάλεσαν φθορές σε δύο  αυτοκίνητα και ένα τρίκυκλο ιδιοκτησίας των αλλοδαπών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

 

Λίγο αργότερα, την 03.35 ώρα περίπου, και ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις στη Λ. Σχιστού οι έξι ημεδαποί, εκ των οποίων πέντε άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι και προσήχθησαν για να εξετασθούν. Οι προσαχθέντες αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες, ως οι δράστες της εναντίον τους επίθεσης και συνελήφθησαν.

 

Διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Το ανακοινωθέν για τον Αιγύπτιο Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού, ο 28χρονος διεκομίσθη  από το Τζάνειο άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής για θωρακοχειρουργική και γναθοχειρουργική εκτίμηση ύστερα από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.”Μετά την ολοκλήρωση των κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών. Πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρματίνης περίδεσης.΄Εγινε εισαγωγή στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής για περαιτέρω αντιμετώπιση.” 

Καταδικάζει την επίθεση η κυβέρνηση

 “Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση αυτή. Η οργανωμένη πολιτεία έχει επιληφθεί της υπόθεσης. Ήδη, η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις και οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίθεση στο Πέραμα εναντίον ατόμων αιγυπτιακής καταγωγής, και πρόσθεσε:”Εγκλήματα όπως αυτό, από ακραίες ομάδες, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και δεν θα επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους περιστατικά να τους διαταράξουν”. Δείτε το βίντεο από το MEGA  Έδειραν σεφ στον Πειραιά Ήταν ξημέρωμα Τετάρτης. Κοντά στη 01:00. Ο Ρενάτο Μέκολι, ο Σεφ, αλβανικής καταγωγής, του εστιατορίου «Βασίλαινα», στον Πειραιά, έχει τελειώσει την βάρδια του και φεύγει από το κατάστημα.Δύο τετράγωνα μακριά από το μαγαζί του έχουν στήσει καρτέρι 2 άνδρες, που έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους με μάσκες.Κρατούν μαχαίρι. Τον πλησιάζουν, αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν και να του επαναλαμβάνουν δυνατά: «Να φύγεις από την Ελλάδα. Κατάλαβες;».Τον αφήνουν χτυπημένο και απομακρύνονται.Του πήρε λίγη ώρα να συνέλθει. Προβληματισμένος και χτυπημένος συνέχισε για το σπίτι του.Σήμερα ο Ρενάτο θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που δεν χρησιμοποίησαν το μαχαίρι.Το περιβάλλον του αναφέρει στο enikos.gr ότι «θα μπορούσαν να του είχαν κάνει μεγάλο κακό». Ο Ρενάτο έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, η κουζίνα του έχει πολλάκις βραβευτεί και ο κύκλος του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν εκείνος θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα μία φορά, εμείς τον θεωρούμε δέκα» Διαβάστε τι έγραψε το athinorama.gr για τον Ρενάτο και την επίθεση που δέχτηκε:“Ό,τι κι αν λένε οι φασιστοειδείς ανεγκέφαλοι, το ζήτημα του ποιος είναι Έλληνας το έχει τοποθετήσει πρωτοποριακά ο Ισοκράτης τον 4ο π.Χ. Το όνομα των Ελλήνων είναι σύμβολο όχι τόσο της φυλετικής καταγωγής αλλά και της πνευματικής ανύψωσης, με αποτέλεσμα να ονομάζονται Έλληνες όσοι παίρνουν τη δική μας παιδεία και όχι απλώς όσοι έχουν ελληνική καταγωγή, όπως είπε στον «Πανηγυρικό» του ο Αθηναίος ρήτορας.Πολλές φορές αυτοί που θεωρούν εαυτόν Έλληνες, βαπτίζοντας το πνεύμα τους στην ελληνική παιδεία, αξίζουν αυτόν τον τίτλο περισσότερο από κάποιους άλλους που κληρονομούν μεν την καταγωγή, αγνοούν δε την ελληνική κουλτούρα. Τα λέω αυτά επειδή κάποιοι θρασύδειλοι επιτέθηκαν στον αλβανικής καταγωγής σεφ του «Βασίλαινα» Ρενάτο Μεκόλι με μπουνιές και μαχαίρι (φορούσαν μάσκες και το έσκασαν μετά την επίθεση), απειλώντας τον και λέγοντάς του να γυρίσει από κει που ’ρθε! Ο Ρενάτο, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, διαπρέπει με μια σύγχρονη δημιουργική ελληνική κουζίνα βραβευμένη από τους Χρυσούς Σκούφους.”  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ