«Χρυσοδάκτυλοι» στα χέρια της αστυνομίας

«Χρυσοδάκτυλοι» στα χέρια της αστυνομίας

Τετραμελής εγκληματική οργάνωση «χρυσοδάκτυλων» που δραστηριοποιούνταν στα Χανιά, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΑΣ, μετά από πολύμηνη έρευνα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα- μέλη της οργάνωσης και ειδικότερα, τρεις άνδρες ηλικίας 37, 32 και 48 ετών και μία γυναίκα 43 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απιστία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος).

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος, παρότρυνε 80χρονη το 2012, να τοποθετήσει 1.500 χρυσές λίρες Αγγλίας, καθώς και κοσμήματά της, αξίας 1.000.000 ευρώ, σε τραπεζική θυρίδα, της οποίας θα ήταν συνδιαχειριστής. Στη συνέχεια, προφασιζόμενος την οικονομική κρίση, την έπεισε να μεταφέρει τα κοσμήματα και τις λίρες από την Τράπεζα στο σπίτι της.

Στις 25-02-2013, αφού ο 37χρονος εξασφάλισε την απουσία της 80χρονης από το σπίτι της, προσκαλώντας την σε κοινή τους έξοδο και φροντίζοντας να μείνει ανασφάλιστη η πόρτα του σπιτιού, ενημέρωσε τον 32χρονο και τον 48χρονο, οι οποίοι προχώρησαν στην κλοπή των συγκεκριμένων περιουσιακών της στοιχείων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις αστυνομικές έρευνες στο σπίτι και το γραφείο τού 37χρονου και της 43χρονης συνεργού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα εννέα χρυσές λίρες Αγγλίας.

Εξάλλου, στο σπίτι του 32χρονου βρέθηκαν 177 χρυσές λίρες Αγγλίας και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων πενήντα ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τη ρευστοποίηση μέρους των κλοπιμαίων, ο 37χρονος αγόρασε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και ο 32χρονος ΙΧΕ αυτοκίνητο (τύπου 4×4), τα οποία κατασχέθηκαν.

Τα μέλη της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενα τα χρήματα που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση, ζούσαν πολυτελώς, ενώ ο 37χρονος και ο 48χρονος χρηματοδοτούσαν επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Μέρος των αφαιρεθέντων ειδών πωλήθηκε σε ενεχυροδανειστήριο ιδιοκτησίας 54χρονου και μίας 50χρονης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα αυτό, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.300 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Σε βάρος των δύο ιδιοκτητών του ενεχυροδανειστηρίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για φορολογικές παραβάσεις.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ