Τέλος η απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ – Τι ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι

Ανεστάλη η σημερινή (21/09/2023) απεργία των εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε τα εξής:

«Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.

Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑΣΥ, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα δύο σωματεία των εργαζομένων, ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας των δικτύων του Μετρό είναι περιορισμένα.

Πληροφορίες από την πλευρά των εργαζομένων αναφέρουν ότι είναι δύσκολο να λειτουργήσουν σήμερα τα τρία αυτά Μέσα, με δεδομένο ότι η προσφυγή της ΣΤΑΣΥ έγινε κατά δύο εκ των οκτώ σωματείων και άρα η δικαστική απόφαση δεν αφορά σε όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στην σημερινή απεργία.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι αναστέλλεται η στάση εργασίας των εργαζομένων της Hellenic Train. Κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ