Ξεκίνησε η προσπάθεια αφύπνισης του Μανώλη Μαυρομάτη – Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει η σύζυγος του

Την προσπάθεια αφύπνισης ξεκίνησαν σήμερα οι γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γεννηματάς, όπου νοσηλεύονται ο Μανώλης Μαυρομάτης και η σύζυγος του.

Η διαδικασία αφύπνισης που επιχειρείται από τους γιατρούς, είναι μια χρονοβόρος διαδικασία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μανώλης Μαυρομάτης μπορεί να αποσωληνωθεί και να αυτονομηθεί από την μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του είναι θετικό ότι δεν υπάρχει επιβάρυνση ή επιδείνωση της υγείας του.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του, Ειρήνη Μαυρομμάτη, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ίδιου νοσοκομείου, παραμένει σε κρίσιμη και σταθερή κατάσταση καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 40% του σώματός της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγος του απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο διαμέρισμα τους την Κυριακή τα ξημερώματα και στις περίπου 5:30 π.μ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου του ζεύγους, στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. Με το που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά, στο σημείο κλήθηκαν και επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζεύγος, το οποίο εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Ταχύτατη ήταν και η αντίδραση του ΕΚΑΒ, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε το ζεύγος Μαυρομμάτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γεώργιος Γεννηματάς”.
Όπως φαίνεται, είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού και είχαν συμπτώματα δύσπνοιας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς κάνουν λόγο για μια κατσαρόλα που είχε ξεχαστεί σε αναμμένη ηλεκτρική κουζίνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ