Δεν θέλει την αδερφή της στον γάμο της – «Δεν νομίζω ότι της ζήτησα κάτι παράλογο»

Μία τεράστια οικογενειακή διαμάχη προκάλεσε μία μέλλουσα νύφη αφού ζήτησε από την αδελφή της να απομακρύνει το ενός έτους παιδί της από τη γαμήλια τελετή της, εάν το παιδί τραβούσε πάνω του την προσοχή.

Η γυναίκα είπε ότι θέλει η ανιψιά της να είναι μέρος της ημέρας του γάμου, αλλά είναι ακόμα πολύ μικρή και συχνά «κουβεντιάζει, φωνάζει και φλυαρεί» δυνατά. Ρώτησε την αδελφή της αν αυτή ή ο σύζυγος της θα μπορούσαν να την απομακρύνουν από την γαμήλια τελετή εάν αρχίσει να κάνει θόρυβο. Ήθελε η προσοχή των συμμετεχόντων να βρίσκεται στην ίδια και τον γαμπρό.

Ωστόσο, η αδελφή της θεώρησε ότι ήταν παράλογη, την κατηγόρησε ότι ήθελε να «αποκλείσει» την ανιψιά της και απείλησε να μην φέρει καθόλου το παιδί στο γάμο. «Για να είμαι ειλικρινής, μας έχει τσαντίσει τόσο πολύ που θα ήμασταν εντάξει και με το να μην έρθουν και οι τρεις τους σε αυτό το σημείο» είπε η γυναίκα στην ιστοσελίδα Reddit.

«Δεν νομίζω ότι της ζήτησα κάτι παράλογο»

Και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι ζητώ κάτι παράλογο. Το μόνο που θέλω είναι μια ήρεμη, χαλαρή τελετή όπου όλοι θα μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που συμβαίνει χωρίς ένα νήπιο να φωνάζει».

Η μέλλουσα νύφη δήλωσε ότι αυτή και ο αρραβωνιαστικός της θα κάνουν έναν μικρό γάμο σε έναν κοντινό προορισμό σε δύο εβδομάδες. «Το παιδί είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο, είναι μέρος της οικογένειας και τη θέλουμε εκεί», εξήγησε η γυναίκα.

«Ωστόσο, καθώς είναι ακόμα πολύ μικρή (και πολύ φωνακλού κατά καιρούς), ζήτησα να την απομακρύνει κάποιος κατά τη διάρκεια της τελετής, αν είναι ενοχλητική και φωνάζει δυνατά», τόνισε η γυναίκα.

Παράλληλα είπε ότι η ανιψιά της πιθανότατα θα διαταράξει την τελετή, καθώς «μιλάει συνεχώς» και «δεν είναι ποτέ ήσυχη». «Είναι μόνο για μισή ώρα και μπορεί να φωνάζει όσο δυνατά θέλει για το υπόλοιπο της ημέρας. Θέλω απλώς όλοι να μπορούν να συγκεντρωθούν στην τελετή και δεν θέλω να αποσπάται η προσοχή τους», σημείωσε η μέλλουσα νύφη.

«Ο σύντροφός μου και εγώ έχουμε προγραμματίσει κάποιες πνευματικές στιγμές και θέλουμε όλοι να τις απολαύσουν. Επίσης, για να είμαστε ειλικρινείς θέλουμε η προσοχή των καλεσμένων να είναι στραμμένη σε εμάς σε εκείνο το σημείο», ανέφερε η γυναίκα.

«Είναι ακόμα πολύ ενοχλημένη μαζί μου»

Ωστόσο η αδερφή της θεώρησε ότι το αίτημα είναι παράλογο και αποκάλεσε τη νύφη «καθ..κι» που απέκλεισε την κόρη της από την γιορτή και τον σύζυγό της, ο οποίος θα είναι αυτός που θα βγάλει το παιδί έξω από την αίθουσα της τελετής.

«Λέει ότι ζητάω από αυτόν και την ενός έτους ανιψιά μου να κάνουν όλη αυτή τη διαδρομή μόνο για το βραδινό γεύμα, καθώς θα χάσουν την τελετή και ότι η μικρή θα χάσει πιθανότατα και αυτό, καθώς θα είναι μετά την ώρα του ύπνου της», είπε η γυναίκα.

Η νύφη προσπάθησε να καθησυχάσει την αδελφή της ότι θα υπήρχαν πολλές χαλαρές στιγμές της ημέρας, όπως κατά τη διάρκεια των φωτογραφιών και της κοπής της τούρτας, στις οποίες το παιδί θα μπορούσε να φωνάζει όσο ήθελε. Η αδερφή της, όμως, δεν ήθελε ούτε να το ακούσει.

«Είναι ακόμα πολύ ενοχλημένη μαζί μου. Λέει τώρα ότι θα έπρεπε να είχα πει από την αρχή ότι ήταν μια εκδήλωση χωρίς παιδιά και ότι θα είχαν σχεδιάσει να την αφήσουν πίσω. Ποτέ δεν θα ζητούσα από μια νέα μητέρα να φύγει για ένα Σαββατοκύριακο με αεροπλάνο χωρίς το παιδί της, ιδίως όταν αυτό είχε οργανωθεί πριν από λίγο καιρό, όταν το παιδί ήταν ακόμη πολύ μικρό και εξαρτώμενο», είπε η γυναίκα.

Η μπλόφα της νύφης

Η αδελφή απειλεί να έρθει χωρίς την κόρη και τον σύζυγό της. Η νύφη αποκάλυψε ότι «μπλόφαρε» και της απάντησε ότι αυτό θα ήταν μια χαρά. «Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και αν αυτό ήταν παράλογο αίτημα, σίγουρα αφού είναι η ημέρα του γάμου μου, τότε εξαρτάται από εμένα; Δεν είναι η μοναδική μέρα της ζωής μου που μπορώ να κάνω κυριολεκτικά ό,τι θέλω;» ρώτησε η μέλλουσα νύφη.

Το δίλημμα της γυναίκας προσέλκυσε εκατοντάδες απαντήσεις και ενώ οι περισσότεροι τάχθηκαν στο πλευρό της νύφης άλλοι ένιωσαν συμπάθεια για τη μητέρα. «Συμφωνώ μαζί της. Αν δεν ήθελε παιδιά, θα έπρεπε να είχε πει ότι δεν θα έχει παιδιά. Αν λες ότι είναι εντάξει να είναι εκεί η ανιψιά σου, τότε πρέπει να πάρεις τα καλά και τα κακά», είπε ένας χρήστης.

«Δεν είναι η μοναδική μέρα της ζωής μου που μπορώ να κάνω κυριολεκτικά ό,τι θέλω; Όχι. Όχι, δεν είναι. Αυτή η νοοτροπία είναι τοξική και δεν πρέπει να συμπεριφέρεστε έτσι», απάντησε ένας δεύτερος.

«Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια της “ειδικής ημέρας” είναι απλά απαίσιοι. Η διαιώνιση αυτού του “Είναι η ημέρα μου για να κάνω ό,τι θέλω και όλοι πρέπει να υποκλιθούν” είναι τόσο παιδαριώδης στάση και πρέπει να σταματήσει», παραπονέθηκε ένας τρίτος.

«Δεν πειράζει που δεν θέλετε παιδιά στο γάμο, απλά παραδεχτείτε το. Θα έπρεπε να ορίσετε τον γάμο χωρίς παιδιά, ώστε η αδελφή σας να μπορέσει να σχεδιάσει σωστά», πρόσθεσε ένας άλλος.

Πολλοί χρήστες πήραν το μέρος της νύφης

Βέβαια δεκάδες χρήστες πήραν και το μέρος της νύφης, υπερασπιζόμενοι τη στάση της και κατακεραυνώνοντας την αδελφή της για «εγωισμό» και «γελοιότητα».

«Οι γάμοι κοστίζουν πολλά χρήματα, οπότε είναι λογικό να θέλετε η προσοχή να είναι στραμμένη σε εσάς τους δύο την ξεχωριστή σας ημέρα. Πραγματικά δεν ζητάτε πολλά, νομίζω ότι η αδελφή σας αντιδρά υπερβολικά», είπε μια γυναίκα.

«Νόμιζα ότι το να βγάζεις έξω ένα παιδί που φωνάζει ήταν βασική εθιμοτυπία, για να είμαι ειλικρινής, οπότε είμαι κάπως μπερδεμένη με την αδελφή», έγραψε μια δεύτερη.

«Ειλικρινά, κανείς δεν θα έπρεπε να χρειάζεται καν να πει σε κάποιον να βγάλει το θορυβώδες παιδί του έξω από μια γαμήλια τελετή. Αυτό είναι κανόνας που επιτάσσει η ευγένεια», συμφώνησε ένας χρήστης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ