Η συγκλονιστική live ερμηνεία της Annie Lennox στο “Nothing Compares 2 U”

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στα φετινά Grammys ήταν όταν η Annie Lennox ανέβηκε πάνω στη σκηνή και τραγούδησε με τον μοναδικό της τρόπο το κομμάτι του Prince “Nothing Compares 2 U”, που το είχε κάνει επιτυχία η Sinead O’Connor.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

H εν λόγω εξαιρετική ερμηνεία ήταν το αφιέρωμα και η απόδοση τιμής των βραβείων, τόσο στην Sinead O’Connor, που απεβίωσε πρόσφατα όσο και σε άλλους καλλιτέχνες, που δυστυχώς έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2023. Και αυτοί μεταξύ άλλων είναι: ο τραγουδιστής των Pogues, Shane MacGowan, η τραγουδίστρια των Shangri-Las, η Mary Weiss, η Jane Birkin, o κιθαρίστας και συνιδρυτής των MC5, o Wayne Kramer, o μπασίστας των Smiths, Andy Rourke, o συνθέτης και πιανίστας Ryuichi Sakamoto, o συνθέτης και ράπερ των De La Soul, Trugoy the Dove, o Randy Meisner, πρώην μέλος των Poco και των Eagles, o Gary Wright, o μεγάλος συνθέτης πολλών επιτυχιών Burt Bacharach, η συνθέτις Cynthia Weil, o τραγουδιστής των Association, o Terry Kirkman, η Melanie, o πιανίστας και συνθέτης Ahmad Jamal και άλλοι.

Την Annie Lennox συνόδεψαν στην κιθάρα και το πιάνο οι Wendy & Lisa, ένα γυναικείο ντούο, που κάποτε συμμετείχαν και στο γκρουπ του Prince, The Revolution. Αλλά και που από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ακολουθούν την δική τους καριέρα.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Χ (Twitter): @IosifAvramoglou – Facebook.com/avramoglou – Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ