Ξεκίνησε η κακοκαιρία στην Αττική – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει την Αττική λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να διαρκέσει έως την Τρίτη (27/02).

Όπως είχε προβλέψει και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός η κακοκαιρία εξπρές ξεκίνησε από τα δυτικά και έφτασε στην Αττική με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοπτώσεις ενώ κατά τόπους αναμένονται και χαλαζοπτώσεις αλλά και ισχυροί νοτιάδες που θα φέρουν σκόνη από την Αφρική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τα φαινόμενα αναμένεται να προχωρήσουν μέχρι αύριο το πρωί στις Κυκλάαδες και την Κρήτη και αργότερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκανησα.

Από την Τρίτη φαίνεται πως τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κύριος Αρνιακός, μια άστατη μάζα θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μας διατηρώντας βροχές και καταιγίδες.

Το έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΜΥ προχώρησε στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου. Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας από απόψε, έως τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (26-02-24)

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ