Βύρωνας: Τον «Γιάνο» και τον «Dou» αναζητούν οι αστυνομικές αρχές – «Μιλούν» τα τηλέφωνα των συλληφθέντων

Δύο ακόμη άτομα φαίνεται πως έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση της 16χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ύστερα από κατανάλωση κοκτέιλ ισχυρών ναρκωτικών ουσιών σε σπίτι στην περιοχή του Βύρωνα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και φέρονται να αναζητούν δύο άτομα με τα ψευδώνυμα «Γιάνο» και τον «Dou», που φέρονται να έχουν κάνει παραγγελία ακόμη και χαπιών έκσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, έχουν ανοίξει τα τηλέφωνα των συλληφθέντων και από τις συνομιλίες προκύπτει ότι το κύκλωμα ετοιμαζόταν να προμηθεύσει ναρκωτικά ακόμη και στις πιάτσες των τοξικομανών στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, εμφανίζεται στις παραγγελίες και μία άλλη μυστηριώδης ουσία, που λέγεται «λέμον». Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν ποια είναι η ουσία αυτή.

Η 16χρονη δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Νοσηλεύεται στην εντατική, σε κώμα και η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο:

Οι μαρτυρίες των φίλων της

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, από τις μαρτυρίες των δύο φίλων της 16χρονης που βρίσκονταν μαζί της στο συγκεκριμένο σπίτι επί της οδού Επταλόγου στο Βύρωνα, το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, προκύπτει ότι, μαζί με τον κατηγορούμενο και ακόμη ένα δράστη, έκαναν όλοι μαζί χρήση κάνναβης, ενώ η φίλη της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η 16χρονη είχε κάνει χρήση και χρήση ηρωίνης και λίρικα. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, η 16χρονη βρισκόταν μαζί με έναν 18χρονο κατηγορούμενο στο άλσος Αιγάλεω, όπου έκαναν χρήση ουσιών και συγκεκριμένα σίσσα και ινδικής κάνναβης.Το βράδυ της ίδιας ημέρας (05/11), όλοι εκτός από τον φίλο της ανήλικης, έμειναν στο σπίτι του 21χρονου κατηγορούμενου επί της οδού Επταλόγου, και το πρωί της επόμενης ημέρας (06/11), η ανήλικη δεν ξυπνούσε και βρέθηκε ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις της με ανοιχτά μάτια και να βγάζει από τη μύτη αίμα και υγρά.

Ενώ η 16χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της, κάλεσαν σταθμό του ΕΚΑΒ και οι τρεις δράστες αποχώρησαν από το σπίτι, ενώ μαζί της παρέμεινε μόνο η φίλη της ανήλικης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (06/11) κλήθηκε σταθμός του EKAB σε διώροφη μονοκατοικία στον Βύρωνα Αττικής για να παραλάβει την 16χρονη, η οποία είχε αιμορραγία στην μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, η ανήλικη εισήχθη στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός», άσφυγμη, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ