Βρούτσης στον Realfm 97,8 για το ΟΑΚΑ: «Οι επιστήμονες θα κρίνουν πότε θα ανοίξει – Προτεραιότητα η ασφάλεια»

Πολύωρη σύσκεψη με τα αθλητικά σωματεία που πλήττονται από το κλείσιμο του ΟΑΚΑ αναμένεται να έχει την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, όπως ανέφερε στην αθλητική εκπομπή «Real Sports» του Real fm 97.8.

Σκέρτσος σε Κασσελάκη για το ΟΑΚΑ: Μέρα με τη μέρα τον καταπίνει ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη – Θα το φτιάξουμε καλύτερο

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Βρούτσης έλαβε προχθές την μελέτη για την στατικότητα των δύο στεγάστρων Καλατράβα και «δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη» για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, καθώς προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των αθλητών, αθλούμενων και θεατών.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνεται; Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Εμείς ως πολιτεία οφείλουμε να αντιδράσουμε μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ήδη έστειλα όλες τις μελέτες που έχω παραλάβει. Και περιμένω να μου δώσει την τελική του γνωμοδότηση επάνω στην μελέτη που τους παρέδωσα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.

Κασσελάκης για το λουκέτο στο ΟΑΚΑ: «Η παρακμή τελειώνει»

Και συνέχισε: «Το ΟΑΚΑ αποτελεί για τον αθλητισμό της χώρα μας την ‘’καρδιά’’ ολόκληρου του αθλητισμού. Και δεσμευόμαστε ότι αυτή η καρδιά δεν θα σταματήσει να χτυπάει».

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού απέφυγε να τοποθετηθεί στο πότε θα μπορεί να ανοίξει και πάλι το ΟΑΚΑ. «Σκεφτείτε πόσο επιπόλαιο θα ήταν να τοποθετηθώ σε κάτι που θα μιλήσουν οι επιστήμονες καθηγητές Πανεπιστημίου του Πολυτεχνείου αξιολογώντας την μελέτη την υφιστάμενη».

Το ΟΑΚΑ από ψηλά: Αυτοψία με drone πάνω από το στέγαστρο Καλατράβα – Τι είπε ο Βρούτσης για τη στατικότητα

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι την Κυριακή θα καλέσει όλα τα σωματεία που θίγονται και όλες τις ομοσπονδίες μαζί με τους προέδρους των αθλητικών κέντρων της Αθήνας «έτσι ώστε μετά από πολύωρη εξαντλητική συζήτηση να καταλήξουμε αύριο το βράδυ σε μία διαδικασία συμφωνίας ώστε όλοι να βρουν μία διαδικασία να αθλούνται».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι από το 2004 δεν έχει γίνει τίποτα στο ΟΑΚΑ και πρώτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε 57 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα στο γήπεδο.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ