Το ΟΑΚΑ από ψηλά: Αυτοψία με drone πάνω από το στέγαστρο Καλατράβα – Τι είπε ο Βρούτσης για τη στατικότητα

Αυτοψία στον χώρο του ΟΑΚΑ και πάνω από το στέγαστρο Καλατράβα πραγματοποίησε το κανάλι του YouTube Up Stories, με χρήση ειδικού drone με ισχυρό τηλεφακό. Σοβαρή ανησυχία υπάρχει για το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στάδιο της Ελλάδας μετά τη μελέτη που εντόπισε ζητήματα σχετικά με τη στατικότητα του στεγάστρου στο ΟΑΚΑ, οδηγώντας στην απόφαση να μπει «λουκέτο» στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Πέτρος Γαλακτόπουλος στο enikos.gr για το ΟΑΚΑ: «Από το 2013 υπήρχε πρόβλημα με την στατικότητα»

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο της ομάδας UpStories, ορισμένα σημεία του στεγάστρου έχουν οξειδωθεί και χρήζουν άμεσης παρέμβασης και επισκευής.

Αυτοψία στο ΟΑΚΑ
Πηγή: UpStories

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο. Πρόβλημα στατικότητας υπάρχει μόνο στο στέγαστρο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού για το ΟΑΚΑ: «Η μελέτη δημοσιοποιείται σε περίοδο που το γήπεδο φιλοξένησε 120.000 θεατές»

«Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η στατική επάρκεια δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και αυτό οδηγεί σε ανασφάλεια για τη στατικότητα των στεγάστρων και μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση» είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε πως «πρώτο μέλημα ήταν να διασφαλίσουμε την αυτονόητη προτεραιότητα της ασφάλειας των αθλητών, προπονητών και φιλάθλων του ΟΑΚΑ, που είναι η “καρδιά του αθλητισμού” της χώρας μας.

Αυτοψία στο ΟΑΚΑ
Πηγή φωτό: UpStories

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, «προ ετών παρατηρήθηκε μια ταλάντωση στις κερκίδες στην διάρκεια ενός αγώνα και τότε υπήρξε μελέτη που έδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο. Πρόβλημα στατικότητας υπάρχει μόνο στο στέγαστρο».

Βρούτσης: «Θα γίνουν όλες οι ενέργειες για ν΄ αντιμετωπιστούν το ταχύτερο τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ΟΑΚΑ»

Ερωτηθείς για την τακτική των προηγούμενων ετών, ο κ. Βρούτσης είπε πως «επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Γιάννης Ανδριανός δέσμευσε 8 εκατομμύρια ευρώ για τη μελέτη στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα, όμως άλλαξε η Κυβέρνηση και δεν υπήρξε εξέλιξη και δεν γνωρίζω το γιατί».

«Μόλις ανέλαβα τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, υπέγραψα απόφαση ώστε κανένα αθλητικό κέντρο να μην μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν έχει μελέτες στατικότητας και πυρασφάλειας», σημείωσε.

Όπως είπε, αυτήν την περίοδο γίνονταν στο ΟΑΚΑ αγώνες τάεκβοντο και μπριτζ, οι οποίοι κατόπιν συνεννόησης διεξάγονται από σήμερα στο ΣΕΦ.

«Μαζί με το ΤΕΕ θα προχωρήσουμε σε επαναξιολόγηση της μελέτης και σύντομα θα έχουμε νεότερα, ώστε στον συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια το ΟΑΚΑ», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ