Πέτρος Γαλακτόπουλος στο enikos.gr για το ΟΑΚΑ: «Από το 2013 υπήρχε πρόβλημα με την στατικότητα»

«Μέχρι το 2015 δεν είχε γίνει συντήρηση στο στέγαστρο του Καλατράβα» δήλωσε στο enikos.gr, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΚΑ (2012-2015) και Ολυμπιονίκης της Πάλης, Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού για το ΟΑΚΑ: «Η μελέτη δημοσιοποιείται σε περίοδο που το γήπεδο φιλοξένησε 120.000 θεατές»

«Το 2012 ανέλαβα πρόεδρος του ΟΑΚΑ. Έπειτα από 8 ή 9 μήνες ήρθαν οι τεχνικοί και με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με την στατικότητα  όλου του έργου. Έπρεπε να γίνει συντήρηση στο στέγαστρο. Δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος, αλλά έπρεπε να γίνει η συντήρησή του.  Άρχισαν διεργασίες. Λόγω, όμως, της οικονομικής κατάστασης της χώρας εκείνη την περίοδο, το έργο “πετάχτηκε” και δεν έγινε ποτέ η συντήρηση».

«Από τότε εγώ ως πρόεδρος του ΟΑΚΑ έστελνα κάθε 20 ημέρες στον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού ένα χαρτί από το ΔΣ του ΟΑΚΑ ότι χρειάζεται συντήρηση. Αυτό γινόταν έως το 2015» συμπλήρωσε.

Βρούτσης: «Θα γίνουν όλες οι ενέργειες για ν΄ αντιμετωπιστούν το ταχύτερο τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ΟΑΚΑ»

Και συνέχισε: «Τέλη του 2014 ή αρχές του 2015, κόπηκε μία βίδα και έπεσε ένα δοκάρι στην στοά του Καλατράβα. Τότε δημιουργήθηκε σούσουρο. Πήγαν οι τεχνικοί επιδιόρθωσαν το πρόβλημα και άρχισαν τότε οι διαδικασίες για να γίνει η συντήρηση, αλλά μέχρι το 2015 δεν είχε γίνει.

«Σε όλες τις εγκαταστάσεις υπάρχει φθορά, και πρέπει για την συντήρηση. Η πρόληψη σώζει την καταστροφή. Στην κατασκευή του Καλατράβα έπρεπε να γίνονται πράγματα για την συντήρησή του. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει το χρονοδιάγραμμα για το κάθε πότε πρέπει να γίνεται συντήρηση στο ΟΑΚΑ. Από το 2004 έως το 2013 είναι 9 χρόνια. Έπρεπε να γίνει συντήρηση» κατέληξε ο κ. Γαλακτόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ