Αχιλλέας Μπέος: Τα «βρήκαν» με τον κάτοικο – Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για το επεισόδιο και η συγγνώμη

Λήξαν θεωρείται το επεισόδιο ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και πλημμυροπαθή κάτοικο της Άλλης Μεριάς στον οποίο επιτέθηκε ο δήμαρχος Βόλου όταν εκείνος τον έβρισε. Η παρεξήγηση φαίνεται ότι λύθηκε, αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και από τις δυο πλευρές.

Αχιλλέας Μπέος: Επιτέθηκε σε πλημμυροπαθή  που τον έβρισε – ΒΙΝΤΕΟ από το επεισόδιο

Ο άνδρας που αντιδρούσε στα έργα που γίνονταν στην περιοχή επισκέφτηκε το δημαρχείο και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Σε δήλωση του ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε:

Επεισόδιο με τον Μπέο στον Βόλο: Άρπαξε τη μάνικα και κατάβρεξε δικηγόρο έξω από το εκλογικό κέντρο αντιπάλου του

«Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Κι όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα όλα αποκαθίστανται. Έτσι πριν από λίγο με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη.

Ως πατέρας και ως άνθρωπος φυσικά και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά όπως του είπα δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη. Αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες.

ΥΓ. Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν κι αυτό. Άλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε…

«Αντιδρώ ίσως και ακραία στις προσωπικές ύβρεις»

Σε προηγούμενη ανάρτησή του στο Fecebook ο Αχιλλέας Μπέος, έγραψε: «Κυκλοφορεί την τελευταία ώρα ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)».

Ο δήμαρχος Βόλου προσθέτει ότι «μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για την μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως.  Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Ο δήμαρχος Βόλου προσθέτει ότι «μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για την μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως.  Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους

Το ΒΙΝΤΕΟ από την επίθεση

Κάτοικοι της Άλλης Μεριάς συγκεντρώθηκαν το πρωί στη διαλυμένη γέφυρα στην Άλλη Μεριά για να αποτρέψουν έργο που θα γίνει στο ρέμα, καθώς όπως καταγγέλλουν, γίνεται χωρίς κάποια στοιχειώδη μελέτη. Στο ρέμα πέφτουν όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες και οι κάτοικοι που έχουν καταστραφεί και έχασαν τα σπίτια τους συγκεντρώθηκαν το πρωί για να αποτρέψουν τις εργασίες.

Το εργολαβικό συνεργείο εμφανίστηκε σήμερα το πρωί και οι κάτοικοι βρέθηκαν στο σημείο για να το εμποδίσουν. Η Αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και έπειτα από λίγο στην περιοχή εμφανίστηκε και ο Αχιλλέας Μπέος. Μάλωσε με τους κατοίκους που είναι εξαγριωμένοι γιατί πολλοί είναι άστεγοι από την πλημμύρα και ένας έξαλλος κάτοικος τον έβρισε, σύμφωνα με το gegonota.news.

Τότε εκείνος του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει. «Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα» φώναζε ο πολίτης.

Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στους αστυνομικούς να τους συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος κατέγραφε όσα συνέβαιναν με το κινητό.

Μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες, είναι το δεύτερο επεισόδιο. Χθες βράδυ ο δήμαρχος της πόλης την ώρα που γινόταν καθαρισμός της οδού Δημητριάδος, έξω από εκλογικό κέντρο του αντιπάλου του Νίκου Παπαπέτρουάρπαξε το χέρι του καθαριστή και έστρεψε την μάνικα κατά του δικηγόρου, Γιώργου Ταταριώτη, που χτυπήθηκε από την πίεση του νερού.

Στέφανος Κασσελάκης: Να άρει τη στήριξή του στον Μπέο ο Μητσοτάκης

Την άρση της στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αχιλλέα Μπέο ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά τα δύο επεισόδια με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, «καλώ τον πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου». Αναρωτιέται δε, «άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που «πνίγουν» τις πόλεις τους;».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ. Μητσοτάκη στον Βόλο.

Σήμερα έδειρε πολίτη.

Χθες κατάβρεξε πολίτη.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου.

Άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που «πνίγουν» τις πόλεις τους;

Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών;

Την επόμενη Κυριακή έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ