Βουλή: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τους πλειστηριασμούς – Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Σκυλακάκη – Τσακαλώτου

Για επιχείρηση αλλοίωσης των λεγομένων του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, σε σχέση με όσα δήλωσε χθες στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για την πρώτη δημοσίευση πλειστηριασμού τής κατοικίας της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, στου Ζωγράφου. Αφορμή για τη δεύτερη κατά σειρά παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών σήμερα, για το θέμα αυτό, έδωσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Σκυλακάκης, όσο η χώρα προχωράει προς τις εκλογές, «προσεγγίζουν την Ομάδα Αλήθειας».

Σφοδρή κόντρα στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

«Επειδή έχω διαβάσει την ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου, που γράφει “ψέμα του κ. Σκυλακάκη, ότι ένας πλειστηριασμός που έγινε τον Μάρτιο του 2022, έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”, επαναλαμβάνω: Αυτό που είπα χθες ήταν “πότε βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής, πρώτη κατοικία, σε πλειστηριασμό; Ανοίγω τη σχετική ιστοσελίδα και βλέπουμε δημοσίευση πλειστηριασμού 20/3/2019”. Ξέρετε πολύ καλά κύριε Τσακαλώτε ότι η δημοσίευση του πλειστηριασμού δεν είναι και πραγματοποίηση πλειστηριασμού. Δεν είπα ότι έγινε ο πλειστηριασμός. Άλλωστε έδειχνα το χαρτί που έλεγε ότι ο πλειστηριασμός προγραμματιζόταν κάποια στιγμή, σε τέσσερις-πέντε μήνες αργότερα. Συνεπώς, καταλαβαίνω ότι σας παρέσυρε η ανακοίνωση του κόμματος σας αλλά αυτό που είπα ήταν απολύτως ακριβές», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε: «Επί της ουσίας, η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Έχει να κάνει με την εκμετάλλευση αυτού του δύσκολου και πολύπλοκου θέματος, με τον τρόπο που έγινε η εκμετάλλευση του».

Προηγουμένως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι «άνθρωποι, σαν τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Σκυλακάκη, μπαίνουν στην κυβέρνηση αλλιώς, και, καθώς φτάνουμε στις εκλογές, πολύ γρήγορα προσεγγίζουν στην “Ομάδα Αλήθειας”, και αυτό είναι πολύ λυπηρό, για τους ίδιους, για το κόμμα τους και για το πολιτικό σύστημα. Δεν διαβάζουν, δεν απαντούν σε επιχειρήματα, τρολάρουν και λένε τα ίδια ψέματα, ξανά και ξανά».

Σκυλακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε σε πλειστηριασμό το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο θέμα των πλειστηριασμών και την «ιερά οργή που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο υπουργός είπε ότι «εγώ θα σας θυμίσω τον νόμο του 2015 που ήταν ο πρώτος νόμος που ήρε όντως την οριζόντια προστασία. Μετά ήρθε ο Ν.2017 για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» και προσέθεσε δήλωση του κ. Τσακαλώτου που είχε αναφέρει πως “οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι θετικοί για τις τράπεζες, τις οικονομίες και την κοινωνία”.

Τόνισε πως το 2018-2019 επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 30.000 πλειστηριασμούς. «Με εμάς τους τρισκατάρατους, από το 2019 και μετά στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που έχουν γίνει έχουμε 743.000 ρυθμίσεις δανείων μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών. Υπάρχει ένα προστατευτικό πλαίσιο που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της προστασίας των ευάλωτων και της υιοθέτησης κανόνων κοινής λογικής που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ενώ σχετικά με την υπόθεση του πλειστηριασμού της κατοικίας της δημοσιογράφου ανέφερε ότι «η διαδικασία ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2019. Μαζί με άλλους 29.999. Αυτή είναι η πραγματικότητα και λυπάμαι που καταρρέει ακόμα ένας μύθος σας».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, είπε πως «το 2015 παραδώσατε μια χρεοκοπημένη χώρα, γιατί είχε αυξηθεί ο αριθμός των κόκκινων δανείων, γιατί υπήρχε κόσμος ο οποίος κινδύνευε να χάσει την πρώτη του κατοικία και έχετε ευθύνες γι’ αυτό».

«Είσαστε συνέχεια μιας παράταξης που ευθύνεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό για την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία που γνώρισε ο τόπος από το 2010 και μετά. Γι’ αυτά που σήμερα εμφανίζεστε ως μωρές παρθένες. Και έχει το θράσος ο κ. Σκυλακάκης να λέει ψέματα και να λέει ότι ο πλειστηριασμός που έγινε στην κυρία Κολοβού έγινε τον Μάρτιο του 2019, όταν έγινε τον Μάρτιο του 2022. Όταν γνωρίζουν όλοι ότι αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την σκηνή που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα θα την βλέπαμε κατά δεκάδες όλο το προηγούμενο διάστημα … όταν έβγαινε ο κ. Γεωργιάδης και έλεγε “μα οι πλειστηριασμοί βοηθούν την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος”. Η πραγματικότητα είναι ότι ο νόμος Κατσέλη, ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη και όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες επί ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσαν την πρώτη κατοικία ενώ εσείς την απελευθερώσατε και έχουμε 42.000 πλειστηριασμούς για το τρέχον έτος», πρόσθεσε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ