Σκυλακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε σε πλειστηριασμό το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Οι πλειστηριασμοί αναδεικνύονται σε ένα από τα κυρίαρχα θέματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2023, στο θέμα των πλειστηριασμών αναφέρθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απάντηση δόθηκε από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και απευθυνόταν κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο δικαστικού επιμελητή για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού

«Δεν θα πω το όνομα της κυρίας που είχε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία και περιπέτεια. Αλλά έψαξα πότε αυτή η υπόθεση βγήκε στο προσκήνιο. Πότε; Πότε βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής -πρώτη κατοικία- στον πλειστηριασμό;», είπε αρχικά ο κ. Σκυλακάκης, αναφερόμενος στην Ιωάννα Κολοβού.

«Ανοίγω την σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, την 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής στον πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε; Δεν θα πω τι είναι αυτό. Να πηγαίνει δηλαδή και στο σπίτι της κυρίας και να λες “τι φοβερό πράγμα που συνέβη είναι αυτό”, όταν με δική σου κυβέρνηση και με δική σου νομοθεσία βγαίνει το σπίτι στον πλειστηριασμό. Δεν θα πω τι είναι. Αν και η λέξη υποκρισία, τριγυρίζει στο μυαλό μου», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ιωάννα Κολοβού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έξωση της δημοσιογράφου στου Ζωγράφου

Σχετικό βίντεο με απόσπασμα από τη δήλωση του κ. Σκυλακάκη δημοσίευσε και η «Ομάδα Αλήθειας». Στο βίντεο προβάλλονται και εικόνες από την επίσκεψη που έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, μία ημέρα μετά την επιχείρηση βίαιης έξωσής της. «Την περίοδο των μνημονίων, παρότι ήταν η Τρόικα και πίεζε υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ιωάννα Κολοβού: Η στιγμή που εκτελείται η εντολή έξωσης της δημοσιογράφου – Βουλευτές στο σπίτι της

Της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γενική εισηγήτρια και Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της πλειστηριάζονται για λίγες χιλιάδες ευρώ, πρώτες κατοικίες.

«Τόσο στον εξωδικαστικό μηχανισμό όσο και στον πτωχευτικό, με την άρνησή σας να ρυθμίσετε ριζικά τα χρέη προς το Δημόσιο, με την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με την ασυδοσία στη λειτουργία funds και εισπρακτικών, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχει περιοριστεί στην επιθετική στρατηγική μέτρων εκτέλεσης κατά της περιουσίας των αδύναμων πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως στρατηγικοί κακοπληρωτές», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Έχετε κι εδώ δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη. Πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ακόμη και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ, για ευτελή ποσά. Είδαμε τι έγινε στο σπίτι της κ. Κολοβού», πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Την ίδια ώρα», συμπλήρωσε, «βλέπουμε στελέχη της ΝΔ να κερδοσκοπούν προσωπικά όπως ο κ. Πάτσης. Που αγόραζε “κόκκινα δάνεια” κοψοχρονιά για να πλουτίζει από την δυστυχία συμπολιτών μας. Και παράλληλα επιβραβευόταν με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, ενώ περισσότερα από 7 δισ. έχουν δοθεί σε απευθείας αναθέσεις».

Αναφερόμενη στο σχέδιο «Ηρακλής», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον φόβο να εγγραφούν στο δημόσιο χρέος οι εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου που έδωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής», αυξάνοντάς το σε απόλυτο νούμερο έως και κατά 18,7 δισ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ