Ιωάννα Κολοβού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έξωση της δημοσιογράφου στου Ζωγράφου

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, στου Ζωγράφου.

Το πρωί δικαστικός επιμελητής και αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της κατοικίας της δημοσιογράφου, προκειμένου να εκτελέσουν την εντολή έξωσης, λόγω ενός τραπεζικού χρέους ύψους 15.000 ευρώ.

Ιωάννα Κολοβού

Πολλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους γύρω δρόμους, προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στην δημοσιογράφο και να αποτρέψουν την έξωση.

Κρατούσαν πλακάτ και φώναξαν συνθήματα, όπως, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία», «ούτε στην Αβύδου, ούτε πουθενά, τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά».

συγκέντρωση Ιωάννα Κολοβού

Η συνταξιούχος δημοσιογράφος ευχαρίστησε όσους συγκεντρώθηκαν στο σημείο και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – πάντα θα είναι το όπλο μας», καταχειροκροτούμενη από τους συγκεντρωμένους.

Νωρίτερα, ο δικαστικός επιμελητής έφυγε με αστυνομική συνοδεία και κάτω από τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

Σε ενημέρωση της ΓΑΔΑ σχετικά με την παρουσία αστυνομικών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έξωσης διευκρινίζεται ότι «ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. 141/91)».

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ το απόγευμα της Δευτέρας σημειώνει ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί άσκησης σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπής, έπειτα από διαδικασία έξωσης από την οικία της, στην περιοχή του Ζωγράφου, από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, πρωινές ώρες σήμερα 21-11-2022, διαδικασία για την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας από τον δικαστικό επιμελητή».

συγκέντρωση Ιωάννα Κολοβού

Η στιγμή που εκτελείται η εντολή έξωσης της δημοσιογράφου – Βουλευτές στο σπίτι της

Στιγμές έντασης επικράτησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού. Αστυνομικοί μαζί με δικαστικό επιμελητή πήγαν στο σπίτι της στο πλαίσιο εκτέλεσης της εντολής έξωσης της δημοσιογράφου, η οποία είχε ένα τραπεζικό χρέος ύψους 15.000 ευρώ.

Στο σημείο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και το βίντεο του enikos.gr, έσπευσαν και βουλευτές διαφόρων κομμάτων, μεταξύ των οποίων η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Κατσώτης, ο Κρίτων Αρσένης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ως ένδειξη συμπαράστασης στην δημοσιογράφο και διαμαρτυρίας για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της.

σπίτι Ιωάννας Κολοβού

σπίτι Ιωάννας Κολοβού

Στο σπίτι επικράτησε αναστάτωση και ένταση, με όσους βρίσκονταν εκεί να φωνάζουν ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει.

Νωρίτερα η Ιωάννα Κολοβού είπε ότι «έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι προκειμένου να μπουν μέσα» και ότι την χτύπησαν πολύ στο χέρι. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη κατοικία της δημοσιογράφου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ