Ιωάννα Κολοβού: Η ΓΑΔΑ για την παρουσία αστυνομικών στη διαδικασία έξωσης της δημοσιογράφου

Διευκρινίσεις σχετικά με την παρουσία αστυνομικών κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της εντολής έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννα Κολοβού από το σπίτι της, στην περιοχή του Ζωγράφου, δίνει η ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί επικράτησε ένταση, όταν αστυνομικοί μετέβησαν μαζί με δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της δημοσιογράφου, στο πλαίσιο εκτέλεσης της εντολής έξωσης για τραπεζικό χρέος ύψους 15.000 ευρώ. Η ίδια η Ιωάννα Κολοβού είπε ότι «έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι προκειμένου να μπουν μέσα» και ότι την χτύπησαν πολύ στο χέρι.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, «σχετικά με διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. 141/91)».

Η στιγμή που εκτελείται η εντολή έξωσης της δημοσιογράφου – Βουλευτές στο σπίτι της

Στιγμές έντασης επικράτησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού. Αστυνομικοί μαζί με δικαστικό επιμελητή πήγαν στο σπίτι της στο πλαίσιο εκτέλεσης της εντολής έξωσης της δημοσιογράφου, η οποία είχε ένα τραπεζικό χρέος ύψους 15.000 ευρώ.

Στο σημείο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και το βίντεο του enikos.gr, έσπευσαν και βουλευτές διαφόρων κομμάτων, μεταξύ των οποίων η Όλγα Γεροβασίλη ο Χρήστος Κατσώτης, ο Κρίτων Αρσένης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ως ένδειξη συμπαράστασης στην δημοσιογράφο και διαμαρτυρίας για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της.

σπίτι Ιωάννας Κολοβού

σπίτι Ιωάννας Κολοβού

Στο σπίτι επικράτησε αναστάτωση και ένταση, με όσους βρίσκονταν εκεί να φωνάζουν ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει.

Νωρίτερα η Ιωάννα Κολοβού είπε ότι «έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι προκειμένου να μπουν μέσα» και ότι την χτύπησαν πολύ στο χέρι. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη κατοικία της δημοσιογράφου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ