Βόλος-Επίθεση με βενζίνη: Τι προκύπτει από τη νέα ψυχιατρική εξέταση του 37χρονου “Κάμελ”

Ο 37χρονος άνδρας, που πραγματοποιεί επιθέσεις με βενζίνη σε γυναίκες, στον Βόλο, φέρεται να έχει πλήρη συνείδηση και να αναγνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών του, όπως προκύπτει από την εισήγηση-πόρισμα των ψυχιάτρων που τον εξέτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Την Πέμπτη, ο 37χρονος άστεγος άνδρας εξετάστηκε εκ νέου από τη δημόσια Ψυχιατρική Υπηρεσία Βόλου, έπειτα από την νέα καταγγελία γυναίκας ότι δέχθηκε επίθεση με βενζίνη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελική Αρχή του Βόλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πόρισμα καταλήγει ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό περιστατικό, αλλά για αντικοινωνικό περιστατικό και χρήζει απεξάρτησης από την βενζίνη σε ειδική κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι πριν καιρό ο 37χρονος είχε περιλούσει νεαρή γυναίκα, με αποτέλεσμα η βενζίνη να πάει στα μάτια της και να υποστεί μόνιμες βλάβες όρασης. Για την πράξη του αυτή δικάστηκε, φυλακίστηκε, αλλά και πάλι δεν σταμάτησε τη δράση του.

Πάντως, και σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία της χώρας μας, που καθορίζει την ακούσια νοσηλεία ενός ατόμου σε ψυχιατρική κλινική, απαιτούνται συγκεκριμένες ιατρικές γνωματεύσεις, αν η συμπτωματολογία του οδηγεί τους ψυχιάτρους να εισηγηθούν τον εγκλεισμό, που στην περίπτωση του 37χρονου “Κάμελ” δεν ισχύουν.

Όταν η ιατρική κοινότητα, καταλήγει και όχι μόνο μια φορά, στο πόρισμα ότι δεν είναι ψυχιατρικό περιστατικό, τότε η ευθύνη ανήκει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ώστε να εφαρμοστεί ο ποινικός κώδικας και εν συνεχεία να οδηγηθεί σε κάποιο κέντρο απεξάρτησης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 37χρονος δράστης έχει οικογένεια – αδελφές- οι οποίες δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του και συνεπώς δεν τον βοηθάνε πρακτικά και οικονομικά. Τέλος, εκτιμάται ότι ο άστεγος άνδρας, επιτίθεται σε γυναίκες προκειμένου να συλληφθεί και να φυλακιστεί, ώστε να εξασφαλίσει στέγη, τροφή και θέρμανση.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.