• Κορονοϊός - Γλέντι αρραβώνα με 150 καλεσμένους στον Βόλο: “Καταπέλτης” ο εισαγγελέας

  9:14 πμ, Παρασκευή 28 Αυγ 2020 9:14 πμ, Παρασκευή 28 Αυγ 2020

  Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε την Πέμπτη ο 71χρονος κατηγορούμενος για παραβίαση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που περιορίζει τον αριθμό των προσκεκλημένων σε γάμους και δεξιώσεις στους 50 στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι το γλέντι αρραβώνων πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Αλιβερίου στη Ν. Ιωνία του Βόλου στις 17 Αυγούστου.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος ο αστυνομικός που εξετάστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο είπε ότι η σύλληψη του 71χρονου έγινε την επόμενη τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν προέκυψε ότι είναι ο ιδιοκτήτης της οικίας και η Υπηρεσία έστειλε αστυνομικούς στο σπίτι του και έκανε λόγο για ένα ιδιότυπο γκέτο στο Αλιβέρι. Ερωτηθείς για τις εικόνες που αντίκρυσε είπε ότι είχε κλείσει ο δρόμος μπροστά από την οικία από τη μία πλευρά υπήρχαν αγροτικά και τουλάχιστον 150 καλεσμένοι, καθισμένοι και όρθιοι χωρίς να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ επικρατούσε συνωστισμός.

  Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο 41χρονος γιος του κατηγορούμενου εξεταζόμενος ως μάρτυρας είπε ότι ο ίδιος έφερε την ευθύνη της διοργάνωσης των αρραβώνων του γιου του και όχι ο πατέρας του και παππούς του παιδιού. Για τον αριθμό ατόμων είπε ότι εκείνος είχε προσκαλέσει μόνο 55 άτομα αλλά όπως υποστήριξε συγκεντρώθηκε κόσμος από τα γύρω σπίτια χωρίς δική του υπαιτιότητα. Στο ερώτημα γιατί δεν ανέβαλε το γλέντι απάντησε: “Αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί είχα καλεσμένους από την Κύπρο. Εγώ είχα ένα έθιμο για τους αρραβώνες και το έκανα”. Ο άνδρας παραδέχτηκε ότι στο γλέντι οι καλεσμένοι δεν φορούσαν μάσκα.

  Με τη σειρά του ο 71χρονος αρνήθηκε την ανάμειξη του σε αυτό λέγοντας: “Εγώ πήγα στο γλέντι μόνο για δύο ώρες. Στη συνέχεια πήγα και κοιμήθηκα”. Ο 71χρονος επισήμανε ότι “όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και κρατήθηκε έλεγε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ευθύνη και δεν τον άκουγαν”.

  Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου παρά το γεγονός ότι ο γιος του είχε αναλάβει την ευθύνη. “Τα ποινικά δικαστήρια στου Βόλου φημολογούνται για δύο πράγματα: Την επιείκεια όταν έχουν να αντιμετωπίσουν φιλότιμο και τις αυστηρές ποινές, καθώς όπου δεν πίπτει ο λόγος υπάρχει ο πέλεκυς του νομοθέτη που απαιτεί την τήρηση του νόμου... Υπάρχει ισονομία. Είναι αδιάφορο αν προσδιορίζεται ο κατηγορούμενος Ρομά. Όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο προκειμένου να υπάρχει αρμονική συμβίωση και να μην γίνουμε ζούγκλα... Ο κατηγορούμενος έπεσε στην παγίδα. Προσδιορίστηκε ως Ρομά και επικαλέστηκε το έθιμο για τους αρραβώνες. Θα επικαλεστώ και εγώ το έθιμο του πρεσβύτερου και σοφότερου. Ο κατηγορούμενος ως ο παππούς και αρχηγός ολόκληρης της οικογένειας έπρεπε να απαιτήσει να μην γίνει το γλέντι και να τον υπακούσουν όλοι. Εκεί που βολεύει υπάρχει έθιμο και εκεί που δεν βολεύει δεν υπάρχει; Η μουσική που έπαιζε ήταν εκκωφαντική. Οι αστυνομικοί πήγαν τρεις φορές με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν”.

  Η συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι “εάν θέλαμε να εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα, τότε θα ήμασταν όλοι κατηγορούμενοι” και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ζήτησε από το δικαστήριο να μην αποφασίσει ελαφρά τη καρδία.

  Ο πρόεδρος έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο και ανακοίνωσε τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Βόλου για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών σε βάρος του 41χρονου.

  Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Ταχυδρόμος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα