Κορονοϊός – Γλέντι αρραβώνα στον Βόλο: Σε κλειστό κύκλο και όχι με 150 άτομα υποστηρίζει η οικογένεια

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου βρέθηκε χθες ο 71χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στη συνοικία Αλιβερίου στη Ν. Ιωνία του Βόλου. Ο 71χρονος συνελήφθη ως ο διοργανωτής γλεντιού αρραβώνα με 150 καλεσμένους κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19 αλλά και για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα η Ν. Ιωνία ξαγρύπνησε ενώ οι καταγγελίες έπεσαν βροχή στην Αστυνομία.

Συνοδευόμενος από τα παιδιά του ο 71χρονος στον οποίο έχει επιβληθεί και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 71χρονου υποστήριξε ότι το γλέντι έγινε σε… κλειστό κύκλο. “Οι εκδηλώσεις για τους αρραβώνες και τους γάμους των αθίγγανων είναι ακριβοί. Δεν μπορούσαν να έχουν πολλούς καλεσμένους ακόμη και τα υγειονομικά μέτρα να μην ίσχυαν. Επιπλέον και οι ίδιοι φοβούνται για την υγεία τους”υποστήριξε η συνήγορος μιλώντας για 55 και όχι 150 καλεσμένους που μάλιστα ήταν καθήμενοι στην αυλή του σπιτιού και τηρούσαν αποστάσεις.

“Γείτονες και παιδιά ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν γύρω από τον χώρο της εκδήλωσης. Πήγαν να ακούσουν το πιο γνωστό κλαρίνο των αθίγγανων” ανέφερε η συνήγορος και υπογράμμισε ότι η οικογένεια, το σπίτι της οποίας απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, δεν θα τολμούσε να παραβεί τα υγειονομικά μέτρα τόσο κοντά στην Αστυνομία.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε την αναφορά αστυνομικού του Α.Τ. Βόλου σύμφωνα με την οποία επενέβη μετά από καταγγελίες. όπως διαπίστωσε ο αστυνομικός η μουσική έπαιζε στη διαπασών και στο χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 150 άτομα χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και χωρίς μάσκες. Αναφέρεται επίσης ότι άτομα υπό την επήρεια αλκοόλ πετούσαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον του περιπολικού.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 71χρονου αμφισβήτησε την κατάθεση του αστυνομικού και ζήτησε να εξεταστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Στο πλαίσιο αυτό, το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει την υπόθεση για την Πέμπτη στις 27 Αυγούστου προκειμένου να κληθεί και να καταθέσει ως μάρτυρας ο αστυνομικός.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Ταχυδρόμος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ