ΒΙΝΤΕΟ-Συγκίνηση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα-Το μήνυμα των γονιών του

ΒΙΝΤΕΟ-Συγκίνηση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα-Το μήνυμα των γονιών του

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα στο Κερατσίνι για να τιμήσει τη μνήμη και να παραστεί στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα. Ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή, συγκινημένοι άγγιξαν και φίλησαν το μνημείο που στήθηκε στο σημείο, όπου ακριβώς πριν από έναν χρόνο δολοφονήθηκε ο γιος τους.

Το μεσημέρι, παρουσία της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου, έγινε η αποκάλυψη μνημείου, προς τιμήν του.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα μίλησε για την ελεύθερη σκέψη του γιου του, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε εδώ για να απομονώσουμε τον φασισμό και ότι τον γεννά».

Στη συνέχεια, ο πατέρας του συμπλήρωσε: «Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία. Αθάνατος».

Τη στιγμή που έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, η μητέρα του Παύλου Φύσσα φίλησε το μνημείο και είπε: «Σ’ ευχαριστώ που ήρθες σε εμάς παιδί μου. Σ’ ευχαριστώ που είσαι παιδί μας».

Συγκίνηση προκάλεσε η στιγμή που ο πατέρας του Παύλου αγγίζει στο μνημείο το “μέτωπο” του γιου του, ενώ η μητέρα του, όταν έφτασε στο Κερατσίνι, μπροστά από το άγαλμα του γιου της φώναξε: «Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε».

«Μία τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία. Έλληνας και ότι συνάδει αυτό, όχι μια σημαία», αναφέρει η επιγραφή του μνημείου του Παύλου Φύσσα.

Τα λόγια αυτά είναι στίχοι από το τραγούδι του ίδιου “Ζόρια” που για πολλούς θεωρήθηκαν “προφητικά”.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην περιοχή, και η αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα θα γίνουν και αύριο, στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη συναυλία με τίτλο «Δεν Ξεχνάμε» με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Επίσης, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με την «ERT OPEN» διοργανώνουν τριήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ κινείται πάνω σε τρεις άξονες: οικονομικός φασισμός, πολιτικός φασισμός, Χρυσή Αυγή και κοινωνικός ρατσισμός.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του 5ου δημοτικού σχολείου Κερατσινίου (Εμμ. Μπενάκη και Ταϋγέτου Αμφιάλη), που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Ο Λαφαζάνης στο μνημείο του Φύσσα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ