Βίντεο: “Ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από την κυβέρνηση”

Βίντεο: “Ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από την κυβέρνηση”

 

Για την ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, την ανεργία αλλά και το θέμα που προέκυψε με την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού μίλησε στο «Αχελώος tv» ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος έδωσε έμφαση στο θέμα της ανεργίας υπογραμμίζοντας τις εφιαλτικές διαστάσεις που έχει πάρει και ειδικότερα στους νέους. «Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα και οι αριθμοί ειδικότερα στους νέους ανθρώπους είναι επιδεινούμενοι. Όλο αυτό είναι απόρροια μιας υφεσιακής πορείας η οποία θα πρέπει άμεσα να αντιστραφεί και να περάσουμε στην ανάπτυξη ειδάλλως ό,τι και να κάνουμε από το Υπουργείο Εργασίας θα είναι πρόσκαιρα μέτρα ανακούφισης και όχι ουσιαστικά μέτρα».

Σε ό,τι  αφορά τον κατώτατο μισθό ο ίδιος ανέφερε ότι έχει προβλεφθεί πιλοτική εφαρμογή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για δύο περιοχές της χώρας μια αγροτική και μια αστική με κόστος 20.000.000 ευρώ προκειμένου να κριθεί πώς μπορεί να προχωρήσει και σε εθνική εφαρμογή.

Τέλος ο κ.Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε δεν υφίσταται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, με αφορμή  και τις δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη που έκαναν λόγο για λήψη νέων μέτρων και  μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα: «Δεν υπάρχει ζήτημα περαιτέρω μείωσης κατώτατου μισθού και δεν ισχύουν τα σήματα πανικού που έσπειρε «κάποιος» σε όλη την αγορά εργασίας στην χώρα.

Ο μισθός θα παραμείνει στα επίπεδα που είναι. Αυτό που αναγράφεται στο μνημόνιο είναι ότι μέσα στο 2013 θα γίνει αναθεώρηση του μηχανισμού προσδιορισμού του κατώτατου μισθού. Ο κατώτατος μισθός δεν θα προσδιορίζεται μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών φορέων αλλά θα νομοθετείται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχοντας προηγηθεί διάλογος με τους εταίρους και με άλλους φορείς, οι οποίοι θα συμβάλουν στη διαμόρφωσή του».

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Πηγή: Αχελώος TV

 

 

Exit mobile version