Βέροια: «Νόμιζα ότι σκότωνα μία αόρατη δύναμη, τον έξω από ‘δω» – Τι είπε στην απολογία της η 37χρονη βρεφοκτόνος

Τρεις και πλέον ώρες διήρκεσε η απολογία της 37χρονης μητέρας, η οποία κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το έξι μηνών βρέφος της, μπροστά στα μάτια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, ηλικίας 6 και 7 ετών, στη Βέροια.

Η μητέρα του βρέφους αρνείται να συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διέπραξε και επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει.

«Δεν πίστευα ότι σκότωνα το παιδί μου εκείνη την ώρα. Νόμιζα ότι σκότωνα μία αόρατη δύναμη, τον έξω από ‘δω», φέρεται να υποστήριξε η 37χρονη στην απολογία της, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία της στον ανακριτή Βέροιας, η 37χρονη μητέρα κρίθηκε προφυλακιστέα για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η μεταγωγή και αποχώρησή της από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας έγινε κάτω από ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα, με την 37χρονη να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το βρέφος έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και τη στοματική κοιλότητα, ενώ ο θάνατός του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Στο μεταξύ, μήνυση κατά της 37χρονης και των οικείων της υπέβαλε ο πατέρας του βρέφους και εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης για έκθεση, εξύβριση, απειλή και έκδοση παράνομης άδειας ταφής -η τελευταία για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κηδεία του παιδιού του.

«Δεν είχε καταλογισμό» λέει ο συνήγορός της

Ο συνήγορος της 37χρονης μητέρας, Δημήτρης Ζυγουλιάνος, κατέστησε σαφές πως η εντολέας του δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την βαρύτητα της πράξης της, ούτε όμως και τις συνέπειες, καθώς δεν της το επιτρέπει η ψυχική της κατάσταση.

«Κατά τον χρόνο της πράξης δεν είχε καταλογισμό. Δεν μπορούσε να διακρίνει το άδικο της πράξης που έκανε για το παιδάκι που υπέρ αγαπούσε» σημείωσε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Όπως εξήγησε ο συνήγορος αναμένεται η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, για την οποία κατατέθηκε νωρίτερα σχετικό αίτημα από την υπεράσπιση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ