Θεσσαλονίκη: Η αυλή δημοτικού σχολείου στα Πεύκα παραλίγο να… «καταπιεί» μαθητή καταγγέλλουν γονείς – Τι απαντά ο δήμος

Σοβαρό κίνδυνο για τους 300 μαθητές του 2ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, του δήμου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης, δημιούργησε η υποχώρηση του εδάφους στην αυλή του σχολείου.

Σύμφωνα με τους γονείς, το έδαφος υποχώρησε σχεδόν μισό μέτρο σε βάθος και μάλιστα σε ώρα διαλείμματος, όπου, όπως λένε, δημιουργήθηκε κίνδυνος για μαθητή.

Όπως είπε στη voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Πεύκων, Σταύρος Τριλυράκης, «έχει πάρει κλίση όλη η αυλή».

Σύμφωνα με τον κ. Τριλυράκη η υποχώρηση του εδάφους φτάνει μέχρι και το ύψος του γονάτου ενός ενηλίκου ατόμου.

«Το έδαφος υποχώρησε σε ανύποπτο χρόνο για τουλάχιστον 40-50 εκατοστά, ενώ τη στιγμή που κατέρρεε οι μαθητές ήταν έξω, σε διάλειμμα και ακριβώς από δίπλα έπαιζε μαθητής», τόνισε ακόμη ο κ. Τριλυράκης, ο οποίος συμπλήρωσε πως από τη ζημιά, έχει πάρει κλίση ολόκληρη η αυλή του σχολείου.

Αμέσως μετά από το συμβάν, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Τριλυράκη, το σημείο αποκλείστηκε με κορδέλες προκειμένου να μην παίξουν κοντά στο διαβρωμένο έδαφος τα παιδιά και να περιοριστεί οι κίνδυνος για τον τραυματισμό τους.

«Οι άνθρωποι του δήμου Νεάπολης – Συκεών δεν έκαναν τίποτα, παρά μόνον έστειλαν έναν υδραυλικό για να κλείσει τις βρύσες, αφού κάτω από το έδαφος το οποίο υποχώρησε υπάρχουν σωλήνες», περιέγραψε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν φόβοι πως «από τη Δευτέρα, τα παιδιά θα μπουν σε ένα σχολείο-εργοτάξιο».

Μάλιστα, όπως ο ίδιος τονίζει, «πριν από περίπου έναν μήνα είχαμε προειδοποιήσει τον δήμο με επιστολή μας και τους επισημάναμε ότι υπάρχει διάβρωση στην αυλή. Στην ίδια επιστολή αιτηθήκαμε να επιθεωρηθεί το σημείο και αν κριθεί σκόπιμο να μπει εκ νέου μπετόν, καθώς το κάλυμμα φρεατίου δεν στέκεται πια στη θέση του και είναι επικίνδυνο για τους μαθητές».

Το παραπάνω επισημαίνεται και στη χθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, από την οποία έγινε γνωστό και το γεγονός της υποχώρησης του εδάφους.

Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

Ως «τίποτα το ιδιαίτερο» χαρακτήρισε το παραπάνω συμβάν μιλώντας στη Voria, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Νεάπολης Συκεών, Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Ο κ. Βουλγαρίδης επεσήμανε ότι «εκτός συγκλονιστικού απροόπτου» το πρόβλημα θα αποκατασταθεί «εντός 7-10 ημερών».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, το έδαφος της αυλής η οποία λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια υπέστη καθίζηση λόγω των νερών της βροχής, με αποτέλεσμα «να καθίσει η πλάκα της άυλης για 20-25 εκατοστά, σε μήκος περίπου 2,5 μέτρων και πλάτος 15 εκατοστών».

Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Βουλγαρίδη «το Σαββατοκύριακο θα περιφραχθεί ο χώρος προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος», ενώ σήμερα, τα παιδιά προαυλίστηκαν με το εν λόγω σημείο να είναι αποκλεισμένο «από κορδέλες τις οποίες τοποθέτησαν άνθρωποι του δήμου».

Όπως μάλιστα παραδέχεται ο αντιδήμαρχος Παιδείας, πράγματι οι γονείς είχαν προειδοποιήσει τους αρμοδίους για ζητήματα στον αύλειο χώρο των συγκεκριμένων σχολείων.

«Οι γονείς, φοβούμενοι από το παραμικρό ζήτημα, συντάσσουν έγγραφο και μας το αποστέλλουν. Αυτό έκαναν και οι γονείς των μαθητών των εν λόγω δημοτικών σχολείων στα μέσα του Δεκέμβρη. Οι μηχανικοί μας πήγαν στο σημείο, είδαν το ζήτημα για το οποίο μιλούσαν οι γονείς, όμως δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ